Na een, door corona ingeleide, lange winterstop stond de eerste competitiewedstijd van 2022 voor
ASC’62 op het programma. En meteen al een belangrijke wedstrijd. De al tweemaal uitgestelde
thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Be Quick Zutphen. De Dalfsenaren hadden maar een punt meer en
bij een nederlaag zou de laatste plaats overgenomen worden van de gasten. AC’62 zat er vanaf de
eerste minuut scherp bovenop. De gasten kwamen er in het geheel niet aan te pas. De openingstreffer
na zeven minuten was dan ook conform het spelbeeld. Een harde voorzet vanaf links werd door Chiel
Pasman binnengeschoten. Het was het begin van een heerlijke voetbalmiddag voor het Dalfser
publiek. De gasten werden volledig overlopen en na een kwartiertje lag de tweede er, met enig fortuin,
al in. Wederom een harde voorzet vanaf links. Nu verdween de bal, via de voet van een verdediger, in
de bovenhoek. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten voor het eerst in het zestienmetergebied
van de thuisploeg, maar het was wel meteen raak. De snelle spits David Moes werd op links
weggestuurd en schoof de bal in het doel. De Zutphenaren konden even hopen dat er meer te halen
was, want drie minuten later was de marge weer twee, nadat Matthijs van Gelder oog in oog met de
keeper niet miste. Toen dezelfde van Gelder even later ook de 4-1 maakte was het wel duidelijk dat er
deze middag voor de gasten weinig te halen was. Nog voor de rust wed de stand door een schuiver van
Erik Bos en een pegel van Ernst van Zanten naar 6-1 getild. Na de hervatting was de scherpte er bij
ASC’62 eenigszins af. Het werd behoorlijk rommelig en Be Quick begon weer mee te doen in de
wedstrijd zonder de Dalfsenaren echt in de problemen te brengen. Hoewel er in de rust nog gesproken
werd over mogelijk dubbele cijfers, werd er in het tweede gedeelte slechts eenmaal gescoord. In een
scrimmage met een verdediger en de doelman, was van Gelder het meest attent en schoof de bal in de
touwen. Na deze treffer werd er meerdere malen gewisseld en kreeg de thuisploeg wel kansen op een
hogere score, maar dat lukte niet. Eindstand 7-1. Zaterdag geen competitie voor ASC. Dan wordt er
geoefend in Oldebroek tegen OWIOS (aanvang 14.30 uur). De week er op staat de uitwedstrijd tegen
nummer twee Hulzense Boys op het programma. Aanvangstijd eveneens 14.30 uur.