INGETAPED

Het idee om voetbal gerelateerde liedjes te schrijven en ook van muziek te voorzien ontstond uit een soort baldadigheid in 1994. Vijf bandleden, allen voetballers bij ASC besloten de koppen bij elkaar te steken om er dan ook iets moois van te maken. Het resultaat was een cassettebandje met zes voetbal gerelateerde nummers. De presentatie was tijdens een eenmalig optreden tijdens het eindfeest van ASC. “Grootste fan van ons was voetballer Rene Eijkelkamp”, weet Andre Ekkelenkamp zich te herinneren. “Deze bekende Dalfser voetballer speelde destijds bij Club Brugge en tijdens de lange autoritten werden onze nummers suf gedraaid”.

MET STIP

Begin jaren 2000 zetten Andre Ekkelenkamp, Ronald Stokvis, Rik Hogenkamp, Richard en Werner van Eerbeek zich opnieuw achter de schrijftafel om het veertig jarig jubileum van de vereniging luister bij te zetten. “Eerst werden de nummers geschreven en grof uitgewerkt. Daarna was het oefenen en bijschaven voor de eerste proefopnames. Vervolgens werden de nummers veelvuldig beluisterd om te kijken of ze niet gingen vervelen. We legden de lat voor ons zelf wel erg hoog”, aldus Ekkelenkamp.

De cd ‘Met Stip’ telde elf nummers en de vijfhonderd exemplaren à tien euro per stuk waren in een mum van tijd uitverkocht. De opbrengst ging naar de jubilerende vereniging. “We moeten de nummers zelf ook leuk vinden om te spelen en ze moeten voor iedereen te pruimen zijn. Het was een mix tussen jazz, rock, reggae en een kinderliedje” aldus Ekkelenkamp. De cd was een verzameling voor elk wat wils. Een verzameling van voetballiedjes. Ze zijn allemaal geschreven met en bepaalde gedachte. Over sportpark Gerner, ‘gezeik’ over de scheids, over clubleden die thuis koeien en kalveren hebben.

In studio SLC op het industrieterrein maakte de Blauband te laatste opnames. De presentatie vond plaats in het clubgebouw en de band gaf een eenmalig optreden tijdens het veertig jarig jubileum van ASC ’62. Ook regionaal en landelijk kregen deze nummers enige bekendheid. Tot grote verrassing van de voetballende/musicerende ASC-ers werden ze uitgenodigd voor een optreden in het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ van Dolf Jansen en Felix Meurders. “Een geweldige ervaring”. Daarna legden Ekkelenkamp en zijn collega muzikanten zich weer toe op het spelen in hun reguliere bands.

ZUIVERE SPEELTIJD

Op verzoek van de jubileumcommissie wordt de Blauband eenmalig nieuw leven ingeblazen. De titel voor de nieuwe geluidsdrager is ‘Zuivere Speeltijd’, waarvoor de Blauband zich opnieuw achter de schrijftafel en de instrumenten zet. André Ekkelenkamp, Floris Meerveld, Rik Hogenkamp, Rianne Niens, Robert Westera, Ronald Stokvis. Richard en Werner van Eerbeek duiken ter gelegenheid van het vijftig jarige jubileum opnieuw de studio in. “We doen dit eenmalig, maar willen het wel professioneel aanpakken”, zegt Ekkelenkamp. En dat gebeurde, de presentatie was in het voorjaar van het jubileumjaar 2012.