De afgelopen 2 zaterdagen stonden in het teken van de ‘Week van de Scheidsrechter’. Bij ASC’62 is hier op verschillende manieren aandacht besteed waarvan er een wel bijzonder was.

Herman Baarslag, bij iedereen wel bekend onder meer als oud-bestuurslid, oud-leider maar zeker als scheidsrechter is gestopt met het fluiten van wedstrijden.
Zaterdag 8 oktober, toen hij in het clubgebouw thee stond te schenken voor de spelers, werd hij door voorzitter Bert Visscher verrast met een bloemetje en een cadeautje voor zijn bewezen diensten tijdens de vele wedstrijden die hij heeft geleid.

En dat dat er veel waren mag duidelijk zijn, zeker 25 jaar lang stond hij met grote regelmaat op het veld. In de lange periode dat hij leider was van het meisjes- en later damesteam van dochter Herwi heeft hij zich de regels en  voorschriften goed eigen kunnen maken.

Deze regels paste hij het liefst op zijn manier toe. In zijn hele carrière heeft daarom dan ook maar 1 kaart gegeven, maar dan wel weer een rode. Hij gaf de voorkeur aan de tijdstraffen wanneer die gegeven mochten worden. Herman: “Dan stuur je beide spelers er voor 5 minuten uit, komen ze later als vrienden weer in het veld. De meeste probleempjes kon ik altijd met praten oplossen. Dat is ook hoe het hoort, dan is het mooi om een wedstrijd te fluiten.”
Hij is zelf gestopt en niet op verzoek van spelers of collega-scheidsrechters. Een wedstrijd vanaf de middenstip fluiten hoort niet, niet dat het als zover was maar hij heeft hij weer meer tijd om naar wedstrijden van de kleinkinderen te kijken.

WORD SCHEIDSRECHTER!

Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!
https://www.knvb.nl/assist-scheidsrechters/ik-word-scheidsrechter