Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Scheidsrechter 2023. Het jaarlijkse moment waarop we met en namens de gezamenlijke sport onze scheidsrechters, juryleden en officials bedanken voor hun inzet.

Op beide zaterdagen was er zowel voor de jeugdige scheidsrechters bij de FC Dalfsen als voor de (club)scheidsrechters bij de wedstrijden van de ASC-senioren en ASC-dames geregeld dat er in de rust een lekker drankje en zoetigheid klaarstond. Om het goed af te sluiten stond er voor alle scheidsrechters van de ASC-wedstrijden na de wedstrijd een heerlijke gehaktbal te wachten.

Onmisbaar voor de sport, het zou heel normaal moeten zijn dat alle sporters de inzet van deze mensen waarderen. Een beetje extra aandacht voor wat zij allemaal voor onze sport doen is daarom zeker op zijn plaats.

Op genoemde twee opeenvolgende zaterdagen worden bij ASC’62 en FC Dalfsen de scheidsrechters in het zonnetje gezet. Bij FC Dalfsen krijgen de jongens/meiden die een jeugdwedstrijd fluiten namens de moederverenigingen een bedankje en in de middag worden de clubscheidsrechters van ASC’62 die een wedstrijd fluiten bedankt voor hun bewezen diensten.

Binnen ASC vinden wij het ook belangrijk om aandacht voor het werk van vooral de scheidsrechter te vragen. OP de KNVB-site kun je hierover veel informatie lezen.

Lijkt het jou ook leuk om voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en
ben je communicatief vaardig en ben je in staat om de juiste beslissingen te nemen? Dan is het misschien een goed idee om een opleiding tot scheidsrechter te volgen. Wanneer je hierover meer informatie wilt kun je dit doen via het contactformulier.