ASC’62 speelde uit tegen IJVV in IJsselmuiden en verloor met 5-3. In een goede en spannende wedstrijd verloor de ploeg van Piet de jong in de slotfase in een doelpunt rijke wedstrijd (acht  doelpunten). Na een kwartier speelde ‘man van de wedstrijd’ Arjan Wiegers ASC’62 verdediger uit en Gerjon van de Berg kopte goed in (1-0).  In een gelijk opgaande wedstrijd kwam ASC’62 vijf minuten voor rust op gelijke hoogte. De steekpass van Chiel Pasman op Matthijs van Gelder was prima en hij scoorde via een lob over de doelman. Ruststand 1-1. Ook na de hervatting was de wedstrijd in evenwicht. ASC’62 kwam zelfs op voorsprong. Het leek dat Van Gelder ging scoren maar de geblokte bal, door een verdediger van de thuisploeg, werd binnen getikt door Erik Bos (1-2).  Kort erna kwam de thuisploeg uit een scrimmage op gelijke hoogte (2-2) door Tim Roeland en twee minuten later zelfs weer op voorsprong. Een breed gelegde vrije trap werd loeihard door van de Berg achter keeper Thom Scherpenkate geschoten (3-2). ASC’62 zocht daarna volop de aanval. Bij een uittrap schoot de keeper de bal tegen Bos aan die eenvoudig kon binnen tikken (3-3). De laatste tien minuten waren voor de thuisploeg. In de 82e minuut ging de snelle Wiegers opnieuw binnen door en zette de thuisploeg op voorsprong (4-3). ASC’62 ging met het inbrengen van enkele wissels duidelijk voor de gelijkmaker. Dat hield in dat het achterin geheel open lag. Uit een counter twee minuten voor tijd was het opnieuw Wiegers die gemakkelijk kon scoren. Eindstand 5-3. Ondanks een goede wedstrijd van ASC’62 staat het wel weer met lege handen. Zaterdag speelt de ploeg van Piet de Jong om 14.30 uur thuis tegen ZAC (Zwolsche Athletische Club). Deze ploeg maakt de verwachting ook nog niet waar. Misschien liggen daar de kansen voor de Dalfsenaren om door te schuiven naar de middenmoot van de ranglijst.

Tekst/Foto: e.j.g.