ASC’62 speelde uit tegen Be Quick’28 in Zwolle en verloor met 6-1. Vanaf minuut één nam de
thuisploeg het initiatief. Het eerste kwartier voetbalde ASC’62 goed mee en kreeg ook enkele kleine
kansjes. Na een kwartier werd een doelpunt van de thuisploeg wegens buitenspel afgekeurd. Maar het
was uitstel van executie. Be Quick’28 bleef aandringen en kort erna was het wel raak. Van Essen nam
de bal goed aan en scoorde beheerst (1-0). Na een half uur kreeg Chiel Pasman een goede kans maar
hij wist niet te scoren. Be Quick slaat wel toe. Een diepe bal bereikte Van Essen en die legde goed af
op de meegelopen Cesar Martinez (2-0). In de laatste fase voor de rust nam trok ASC’62 het initiatief
weer duidelijk naar zich toe en Pasman strafte een fout in de verdediging goed af. Ruststand 2-1. Na
de hervatting zette ASC’62 de thuisploeg weer goed onder druk. De gelijkmaker zat erin maar bleef
wel uit. Be Quick’28 nam vervolgens het spel over. Met goed veldspel kwam de thuisploeg regelmatig
voor het doel van Thom Scherpenkate. Een vrije trap werd ASC’62 fataal. Robert Zweerts haalde uit
vanaf ruim twintig meter (3-1). Onmiddellijk na de eigen aftrap werd bal verlies geleden en het was
Bruggeman die Martinez diep weg stuurde. De keeper werd omspeelt (4-1). Kort erna slaat de
thuisploeg opnieuw toe. Een fraai overstapje van één van de spelers en de bal kwam voor de voeten
van Sander Aarten, hij legde de bal terug op de meegelopen Eliam Mbinga, die scoorde van dichtbij
(5-1). De 6-1 drie minuten voor tijd was voor de statistieken. Ondanks dat ASC’62 regelmatig goed
speelde toch een zeer geflatteerde nederlaag. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen Den