Noahrik Tempelman (15) fietst samen met een viertal klasgenoten/vrienden mee met het Team Tour Dif France van het Greijdanus College uit Zwolle.

Het team van het Greijdanus bestaat uit 19 leerlingen en 8 docenten. Naast Noahrik zijn er nog drie andere jongens van de FC Dalfsen – geen klasgenoten – (Noah Mol, Tim Dijk en Tim de Haan) die hier deel van uit maken.

Noahrik vindt voetballen leuk en fietsen ‘niet zo erg’. “Het gaat niet alleen om mij maar ook om het goede doel.” Zijn eigen doel is om in ieder geval de top te bereiken maar eigenlijk wil hij minimaal twee keer naar boven en naar beneden.

Vanaf de leeftijd van 15 jaar kunnen leerlingen van de scholengemeenschap meedoen aan een actie die bestaat uit het beklimmen van de Alpe d’Huez.
Dit jaar is het achterliggende goede doel de Stichting METAKIDS.
Deze stichting is opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek en richt zich op het behandelbaar maken van metabole ziekten (stofwisselingsziekten).
Het doel is gekozen vanwege de betrokkenheid van een leerkracht met deze ziekte, binnen zijn familie zijn er al twee kinderen overleden aan deze ziekte terwijl een derde kind er nog aan lijdt.

Aangespoord door een andere leerkracht, die meende dat de sportieve jongens dit wel zouden kunnen, hebben Noahrik en zijn vrienden zich aangemeld en zijn ze serieus in training gegaan.
Moeder Alie is ook heel positief over de prestatie die Noahrik wil gaan leveren. Tijdens de vakantie zag ze hem trainen in de Italiaanse bergen en ze weet zeker dat het hem gaat lukken. Ze gaat dit ook met eigen ogen aanschouwen want ze vertrekt samen met Noahriks vader en broertje ook richting de Alpe d’Huez.

Op donderdag 13 juni vertrekken de teamleden in busjes richting Frankrijk waar ze dichtbij de Alpe d’Huez hun tentenkamp opslaan. De drie dagen erna wordt er gefietst en op maandag 16  juni gaat het weer richting Zwolle. De dinsdag erna is het weer een gewone schooldag…..

De actie om geld te doneren loopt nog tot en met woensdag 12 juni.
Via onderstaande link kom je op de eigen pagina van Noahrik waar je geld kunt doneren en kunt zien welk bedrag hij al heeft binnen gehaald.

https://scholen.voormetakids.nl/fundraisers/noahrik-tempelman?locale=nl