In de Stentor verschijnt deze week een bericht over de worsteling die onder meer de verenigingen ASC’62, SV Dalfsen en de jeugdafdeling FC Dalfsen ervaren bij het omgaan met de nieuwe regelgeving.

Klik hier voor de tekst

Het coronavirus is nu bijna 2 jaar onder ons. Per 25 september 2021 gaan de regels voor het gebruik van ons clubgebouw veranderen. Iedereen heeft er wel een mening over maar het bestuur kan niets anders doen dan ervoor zorgen dat we ons met elkaar aan de regelgeving houden. Het lijkt allemaal ingewikkeld maar met de medewerking van iedereen, en daar gaat het bestuur van uit, gaan wij ook deze uitdaging aan.

Wat gaat er veranderen per 25 september:

 • De anderhalve meter afstandsregel vervalt. Publiek is welkom bij trainingen en wedstrijden.
 • Buiten geen maximaal aantal bezoekers.
 • Binnen met vaste zitplaats ook geen maximaal aantal bezoekers.
 • We scheiden een deel van het clubgebouw af van de rest van de ruimte zodat het clubgebouw ook gebruikt kan worden zonder coronatoegangsbewijs. In het afgescheiden gedeelte is er plaats voor mensen met een coronatoegangsbewijs.

Er is een coronatoegangsbewijs nodig voor:

 • het zittend nuttigen van eten en drinken in het afgescheiden gedeelte van het clubgebouw;

Er is geen coronatoegangsbewijs nodig voor:

 • het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;

Er zijn 3 manieren om een coronatoegangsbewijs krijgen:

 1. Vaccinatiebewijs:
  Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
 2. Herstelbewijs
  Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
 3. Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Hoe gaat we dit praktisch en voor iedereen werkbaar invullen?

 • We sluiten de hoofdingang van ons clubgebouw af zodat het clubgebouw alleen via het terras toegankelijk is;
 • Met linten is het zitgedeelte in ons clubgebouw afgezet zodat het toch mogelijk is om iets aan de bar te bestellen en buiten te consumeren;
 • Wil je plaatsnemen in het zitgedeelte van ons clubgebouw dat moet je je coronatoegangsbewijs laten zien waarna je een stempel op je rechterhand krijgt (dit om te voorkomen dat je elke keer het toegangsbewijs moet laten zien wanneer je in- en uitloopt). Als je geen stempel wil dan moet je iedere keer wanneer je weer naar binnen wil (naar het afgesloten gedeelte) het coronatoegangsbewijs laten zien;
 • De toiletten maken geen onderdeel uit van het zitgedeelte en zijn via de terrasingang bereikbaar;
 • We gaan de koffie zoveel als mogelijk is op het terras uitgeven en verkopen.

We vragen nadrukkelijk jullie medewerking bij het naleven van de hierboven beschreven regels. Het lijkt allemaal ingewikkeld maar het bestuur is van mening dat het goed te doen is omdat je alleen als je binnen wilt gaan zitten een coronatoegangsbewijs moet hebben.

Na 25 september gaan we evalueren hoe we het als vereniging gedaan hebben en stellen we eventueel de genomen maatregelen bij.

Namens het bestuur,

Bert Visscher, voorzitter