ASC ’62 heeft met ingang van het seizoen 2022-2023 Stef Lamberink (36) benoemd tot hoofdtrainer. Hij volgt Piet de Jong op die aangegeven heeft voorlopig te willen stoppen als trainer. De gesprekken tussen Lamberink en ASC ’62 zijn van beide kanten als zeer prettig ervaren, waarbij zijn visie over voetbal én het verenigingsleven bij een club als ASC ’62 uitstekend bij elkaar lijken te passen.

Stef stelt zich graag voor:
“Ik ben Stef Lamberink. 36 jaar, opgegroeid en ook woonachtig met mijn gezin in Vroomshoop.
In mijn dagelijkse leven ben ik combinatiefunctionaris sport in de gemeente Twenterand. Mijn karakter tekent zich als gedreven en verantwoordelijk.
Van jongs af was voetbal mijn grootste hobby en dit is altijd een rode draad gebleven. Dit werd verstevigd toen ik op mijn 13e deel mocht uitmaken van de BVO Heracles. Tegelijkertijd rondde ik mijn CIOS af en kwamen voetbal en coachen al snel bij elkaar. Ik heb het altijd mooi gevonden om gezamenlijk met een groep een ontwikkeling door te maken.
Na Heracles heb ik nog jaren in de top van het amateurvoetbal gespeeld. Helaas werd ik gedwongen vroeg te stoppen, mede door een vroege kruisbandblessure en daaruit voortkomende rugproblemen. Daarbij was ik in mijn laatste jaren al trainer van DOS ‘37 019, dit maakte de keuze om te stoppen eenvoudiger.
Eigenlijk werd ik eerder dan gepland hoofdtrainer bij vv Avereest. Na een paar goede gesprekken was het gevoel van beide kanten goed en hebben we in 5 jaar een goede ontwikkeling doorgemaakt. De club is niet alleen gepromoveerd, maar heeft ook veel vooruitgang geboekt op andere vlakken zoals in de faciliteiten. Het was een mooie periode, waarin ik deze voorbereiding voelde dat het mijn laatste seizoen zou zijn.
Van daaruit verschillende sollicitatiegesprekken gehad en daarin bleek van weerskanten met ASC ‘62 de beste klik. Dit met zowel bestuur, TC als spelersafvaardiging. Daarin voelde ik bovenal dat de club open staat voor ontwikkeling op verschillende vlakken.
Ik ben enorm blij dat we tot elkaar gekomen zijn en heb veel zin om te beginnen, waarbij ik op ons niveau dezelfde ontwikkeling wil nastreven als bij Avereest.”

 

De Technische Commissie, het bestuur en de spelersgroep zien uit naar een goede samenwerking met Stef.