Van de euforie van de laatste wedstrijd thuis tegen Vitesse toen ASC’62 de vierde periode titel pakte
was afgelopen dinsdagavond weinig meer over. In de voorronde tegen eveneens vierde periode
titelhouder Knickerbockers uit Groningen werd met 0-3 verloren. Een troosteloze avond op kunstgras
en in de stromende regen kwam ASC’62 totaal niet in haar spel. En om te zeggen dat de studenten uit
Groningen beter waren, nee dat was is niet waar. Alleen benutten zij de kansen wel in tegenstelling
van ASC’62. De eerste mogelijkheid van ASC’62 was voor Haroen, maar hij schoot tegen de keeper
aan. Vlak voor rust in de 45 e minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Een corner van
rechts werd fraai binnen gekopt. Ruststand 0-1. Ook na de hervatting een gelijk opgaande wedstrijd.
De beste kans voor de gelijkmaker was voor Chiel Pasman. Alleen voor de keeper wist hij niet te
scoren. In de53e minuut kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Een strakke voorzet werd via
de paal binnen getikt. Trainer Herman Oosterhaar wisselde nog wel driemaal om het tij te keren maar
ASC’62 zat niet in de wedstrijd en kon de goede serie van de laatste wedstrijden niet doorzetten. Circa
tien minuten voor tijd werd door slecht verdedigen ook nog de 0-3 binnen geschoten. Een troosteloze
avond voor ASC’62 in deze promotiewedstrijd met dito uitslag.