Op een zonovergoten zaterdagmiddag, de 16e van september, trapten wij, de heren van ASC-4, vol vertrouwen de voetbal het speelveld weer in. Dit betekende het startsein van de tweede officiële wedstrijd, in het nog prille seizoen. Een week geleden heeft ditzelfde team in hun openingswedstrijd, Zwolsche Boys 8 voetballes gegeven. Met als zwaarste tegenstand de hoge tempratuur, werd na een keurige 79 minuten spelen afgefloten voor een 2-7 stand.

Echter is het grote gemis, dat wij overwinningen als deze zelden tot nooit kunnen vieren met toeschouwers. Hooguit een verdwaalde moeder, een sporadische vriendin of een enkel broertje ziet ons, de mannen van heren4, elke zaterdag weer ploeteren voor wat we waard zijn. Daar moest verandering inkomen vonden trainer Thomas Bronger en trotse ex-aanvoerder + gelegenheidsrechtsback Niels Pasman. Na lang brainstormen, kwam bij deze twee onder het genot van een pilsje de oplossing voor het toeschouwerprobleem: ‘’de papamamadag’’.

Zo kwam het dat al voor de seizoenstart de voorbereiding op volle toeren draaide. Uitnodigingen voor de heuse dag werden gemaakt en werden al fietsend door beide heren bij de ouders van spelers uit heren 4 op de bus gedaan. Deze reageerden verrast: ‘’och, heb ik een zoon die in heren4 voetbalt’’/ ‘’ik dacht dat mijn zoon niet meer aan sporten deed’’/ ‘’er is een reden dat ik nooit kom kijken…’’ Dit maakte de organisatoren van de eerste ‘’papamamadag’’ van asc’62 sceptisch; maar vol goede intenties keken we als team uit naar wat komen zal.

Terug naar die zonovergoten dag, 16 september, op sportpark Gerner te Dalfsen. Kort voor de aftrap werden de allerlaatste puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Grote dank gaat uit naar de fantastische vrijwilligers in het clubgebouw van ASC, die het mogelijk maakt op het allerlaatste moment nog 30 heerlijk ‘’ballegies’’ gehakt saté achteruit te leggen. Dit om onze ouders (en wellicht onszelf) na de wedstrijd lekker in de watten te leggen. Kortom, alles was klaar voor een onvergetelijke dag.

Een half uur voor de aftrap, kwamen de eerste ouders binnendruppelen. Sommigen waren bekende gezichten, anderen leken meer verdwaald dan bekend. Echter kon iedere ouder rekenen op een hartelijk ontvangst onder het genot van een bakkie pleur en een gebakje. Dit gebakje werd speciaal voor deze dag mogelijk gemaakt door bakkerij Borger uit Nieuwleusen.

Zo kwam het dat na de koffie, tientallen ouders zich verzamelden langs de strak gemaaide biljartlaken voor het ASC-clubgebouw. Stipt 14.30 stond iedereen klaar om hun eigen kroost aan te moedigen. De wedstrijd op het programma, was een dorpse derby tegen Dalfsen-Noord 8 (ook wel SV Nieuwleusen in de volksmond). Blijkbaar werden de heren overdonderd door het vele publiek, want het spel wat op de mat gelegd werd was als vanouds: erg matig. Dit keer niet de hoge temperatuur als excuus, maar de vorige avond. Kachel FM in Hoonhorst sloeg bij sommige spelers in als een bom. De 0-1 achterstand na een klein half uur spelen, rekenen we dan ook logischerwijs op het conto van Kachel FM.

Nadat in de rust de koppen bij elkaar werden gestoken, beloofden de mannen elkaar plechtig iets moois voor hun paps en mams op de mat te leggen. Deze woorden werden al snel omgezet in daden. Het duurde niet lang in de tweede helft, voordat kersverse aanwinst Wessel Weuring, na een bekeken steekpass van Bram Dubbink de 1-1 tegen de touwen schoot. Dit kon rekenen op een luid gejuich van de trotse ouders langs het veld. Even waanden de heren zich weer als F-pupillen met al die trotse ouders langs de lijn.

 

Echter kon de wedstrijd verder niet meer rekenen op vele hoogtepunten. Het vermelden waard is een vrije bal van Martin van Munster rond de 80e minuut. Een week geleden was hij nog goed voor een fenomenale uithaal van 35 meter in de winkelhaak. Deze week onder toeziend oog van een filmende vader, zusje en vriendin trof Martin ditmaal echter het aluminium.

Niet lang daarna blies scheidsrechter Jan de Goede voor het eindsignaal van de tweede helft en tevens het startsignaal voor de derde helft. In een overvol clubgebouw dronken de moegestreden heren in hun gesponsorde teampolo’s van Sallands Bakfeest hun welverdiende pilsies. Niet alleen, maar samen met de trotse ouders. Het bier vloeide als vanouds en onder luid gepraat en gelach kan worden teruggekeken op een geslaagde eerste editie van Papamamadag.

Wie weet tot een volgende editie;

Speciale dank voor het mogelijk maken van deze papamamadag gaat uit naar:

De vrijwilligers en de vereniging ASC’62

Sallands bakfeest

Bakker Borger

Organisatoren Thomas Bronger, Niels Pasman

ASC heren 4

En natuurlijke de lieve papa’s en mama’s

 

Wilt u onze avonturen nu ook op de voet volgen, volg dan onze instagrampagina: @ascheren4 of scan bijgevoegde QR-code.