Henny de Groot is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op de dag voor Koningsdag werden er lintjes uitgereikt in het gemeentehuis in Dalfsen aan elf inwoners van de gemeente Dalfsen, allen zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Erica van Lente verraste de gedecoreerden in de ochtend met het grote nieuws en reikte ‘s middags de onderscheiding uit.

Koninklijke Onderscheiding voor Henny de Groot-Pasman

Henny de Groot-Pasman (62 jaar) uit Dalfsen is op woensdag 26 april 2023 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Henny de Groot heeft zich gedurende 30 jaar ingezet als vrijwilliger voor voetbalvereniging ASC’62 Dalfsen. Zij was bestuurslid damesvoetbal, wedstrijdsecretaris pupillen en junioren, leider van elftallen, scheidsrechter, barvrijwilliger en maakte deel uit van jubileumcommissies en toernooicommissies. Zij zorgde er ook mede voor dat de jeugdafdeling van de vereniging goed liep. Voor haar enorme inzet voor de vereniging is Henny de Groot in 2012 benoemd tot Lid van Verdienste van voetbalvereniging ASC’62.

Naast haar inzet voor ASC’62 is Henny de Groot sinds 1999 werkzaam als vrijwilliger bij de bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen. Zij wordt daar zeer gewaardeerd en is een trouw vrijwilligster. Ook is ze tot op heden bestuurslid van de stichting Damito en vervult ze een verbindende rol naar de commissie standhouders. Deze stichting organiseert iedere drie jaar een consumentenbeurs. Hier presenteren ondernemers en andere organisaties zich. De organisatie draait volledig op inzet van vrijwilligers. De opbrengst van deze beurs gaat naar het zorghotel De Imminkhoeve. Tot slot is Henny de Groot sinds 2009 koster van de Protestantse Gemeente in Dalfsen.

Henny de Groot heeft zich een lange periode ingespannen voor de samenleving of heeft anderen daartoe gestimuleerd. Gezien de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten is Henny De Groot woensdag 26 april 2023 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een rij de activiteiten:

1988-2018 Vrijwilliger bij en bestuurslid damesvoetbal van voetbalvereniging ASC’62 in Dalfsen. Betrokkene heeft gefungeerd als wedstrijdsecretaris pupillen en junioren, elftalleider, scheidsrechter, barvrijwilliger en lid van diverse commissies.
1999-heden Vrijwilliger bij de bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen. Betrokkene verricht diverse werkzaamheden zoals het uitleen-klaar maken van nieuwe materialen, reserveringen verwerken, beschadigde boeken repareren en invoeren van nieuwe boeken in het systeem.
2008-heden Bestuurslid van de Stichting Damito te Dalfsen. Deze stichting organiseert elke drie jaar een consumentenbeurs, waar ondernemers en andere organisaties uit de gemeente Dalfsen zich kunnen presenteren.
2009-heden Koster van de Protestantse Gemeente Dalfsen.

Burgemeester Erica van Lente en kinderburgemeester Benthe Dijkman waren bij Henny de Groot op bezoek om de Koninklijke Onderscheiding uit te reiken.