Een nachtmerrie blijkt werkelijkheid, helden 6 niet door in de beker.

Aan de voorbereiding kon het niet liggen, waar de een er nog fitter uit zag dan de ander stond de mannen van het 6e niets meer in de weg om een succes van het bekertoernooi te maken.
De eerste bekerwedstrijd werd dan wel verloren, aan het vertrouwen lag het niet, laten we het beschouwen als een incident. Op naar nummer 2, Berkum, we rollen ze op! Binnen mum van tijd 0-2, dat tankt vertrouwen. Je zag de spelers floreren.
1-4 met rust, dat is nog eens fijn de kleedkamer in gaan.
Na een aantal tactische aanpassingen gaat de tweede helft van start. Deze begint wat stroef, het wordt al snel 2-4.
Nu wordt het toch weer wat penibel en het vertrouwen slinkt, voeg daar wat oriëntatieproblemen + een vleugje miscommunicatie met de goalie aan toe en voor je het weet mag je de bal uit het eigen netje plukken en hem met een verwoestende trap naar de middenstip toe “peren”, 3-4.
Klaar nu, de scherpte terug en het laatste beetje vertrouwen van Berkum de grond induwen. Eindstand, 3-6.

Al met al een prima dag waar een gedeelte op de terugweg nog even verder gaan werken aan hun “killer-body” bij de plaatselijke KFC.

De laatste wedstrijd van de poulefase in de beker, we mogen naar de tuinderscombinatie uit Holtenbroek. Een alles of niets wedstrijd.
De eerste 2 wedstrijden hebben ze met 12-0 en 5-2 gewonnen, maar we gaan er vol goede moed naartoe!
In de “nieuwe” auto van Joop gassen we naar Zwolle toe. Tijdens de rit schetst onze verbazing dat er helemaal geen navigatiesysteem in deze trendy Ford aanwezig is. Nouja, geen probeem. Zwolle is nou niet de andere kant van de wereld en met meer dan 50 jaar voetbalervaring weet hij Sportcampus de Pelikaan heus wel te vinden. Sterker nog, met zijn ogen dicht moet het nog lukken. Niets blijkt minder waar, de nieuwe Hessenweg gooit roet in het eten, afslag gemist, kan gebeuren. Zwolle Noord er gewoon af, bochtje linksom en voila. Links Joop, de hand waar je wijsvinger en duim de L van links vormen. Voor we het weten slingeren we door de wijken van de AAlanden met de spelerstas in de kofferbak. Toch maar tijd om de navigatie op de telefoon even aan te zetten…We arriveren eindelijk op het sportpark waar de rest van de spelers met smart zit te wachten. Nog 15 minuten en de wedstrijd begint.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Weinig in te brengen, 4-0 aan de kl*ten. Waar aan het eind van de wedstrijd dezelfde Joop nog wel een kopkans voor open doel naast weet te “navigeren”.

Gelukkig lijken we op de terugweg wel de juiste richting gevonden te hebben, deze gaan we doorzetten in de competitie!