Na 3 competitienederlagen op rij, was ASC’62 meerdere plekken gezakt op de ranglijst. Het werd weer eens tijd om punten te pakken. De 9e plek is een nacompetitie plek en was dichtbij gekomen en juist de ploeg die op deze plek staat was de tegenstander van deze middag, DESZ uit Zwartsluis.

Waar twee weken geleden de Dalfsenaren al na twee minuten met 10 man kwamen te staan, overkwam dat nu de tegenstander. Erik Bos sneed door de verdediging heen en werd binnen de 16 door de doelman naar de grond gewerkt. De scheidsrechter kende geen twijfel, strafschop en een rode kaart voor de doelman. Vervolgens werd de penalty onberispelijk door Wouter de Boer binnen geschoten. ASC leek even een gemakkelijk middag te krijgen, maar maakte het zichzelf moeilijk door in een veel te traag tempo de bal rond te schuiven. Ook aanvallend werden verkeerde keuzes gemaakt. In plaats van de ruimte via de zijkanten te gebruiken, werden passes gegeven door het centrum. Daar waren de ballen meestal een gemakkelijk prooi voor de compact opgestelde verdediging van de tegenstander. De gastheren bleven loeren op een foutje van ASC en die kwam na een half uur spelen. Balverlies en vervolgens snel omschakelen. Vijf seconden later lag de gelijkmaker in het netje. De Dalfsenaren werden hierdoor niet echt wakker geschud en mochten blij zijn dat DESZ voor rust niet op voorsprong kwam.

Na de rust stond ASC wel breder en dat kwam het spel ten goede. Het resulteerde dan ook al snel weer in een voorsprong. Pim van Gelder bediende Matthijs van Gelder met een niet te missen mogelijkheid (1-2). Maar ook nu kwam er weer verslapping in het spel en drukte ASC niet door en de thuisploeg nam het initiatief weer over. Nadat al enkele waarschuwingen waren afgegeven, werd na mistasten in de ASC-defensie eenvoudig de 2-2 binnengeschoten. Na een fase van “het kan alle kanten op”, viel een kwartier voor tijd het kwartje goed voor de wit-blauwe formatie. Na een goede aanval over rechts, kopte Erik Bos de bal in de voeten van Pim van Gelder, die vervolgens verwoestend uithaalde. De thuisploeg was vervolgens niet weer in staat de druk echt op te voeren en toen kort voor het einde ze ook nog met 9 man verder moesten, vanwege een blessure en er geen wisselmogelijkheden meer waren, was het gespeeld. ASC wist daarvan te profiteren en scoorde in de laatste minuten nog tweemaal. Eerst met een schot in de korte hoek door Chiel Pasman en de 2-5 eindstand werd door Jord Stevens, met een bekeken schot, op het scorebord gezet. Uiteindelijk toch 3 belangrijke punten in een wedstrijd waar men het zichzelf onnodig moeilijk maakte.

De komende twee zaterdagen staan er geen competitiewedstrijden voor ASC op het programma. Wel wordt er tweemaal geoefend op Gerner. Eerst aanstaande donderdagavond om 20 uur tegen OWIOS uit Oldebroek en daarna op zaterdag 24 februari om 14:30 uur tegen ASV ’57 uit Aadorp.

Foto’s: Mirna van Faassen-Nijenhuis