Na anderhalve maand winterstop werd er afgelopen zaterdag weer om de punten gespeeld. ASC ’62
reisde af naar Koekange om aan te treden tegen de lokale trots Vitesse ’63. De laatste keer dat de
verenigingen tegen elkaar gespeeld hebben dateert alweer uit de vorige eeuw. De afwezige
hoofdtrainer Herman Oosterhaar werd deze middag vervangen door zijn assistent Fred Zwiggelaar.
De wedstrijd was nog geen drie minuten bezig en ASC kreeg al een enorme dreun te verwerken. Een
snelle aanvaller van Vitesse kruiste voor verdediger Aron Volkerink langs, werd licht geraakt en
kwam ten val. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip, maar daar was het leed nog niet mee
geleden. Volkerink werd ook de rode kaart getoond. Dat was wel een hele zware sanctie. Vervolgens
werd de strafschop binnengeschoten en was de achterstand een feit. Toen vijf minuten later ook de 2-0
al een werd gemaakt leek de wedstrijd al gespeeld. Toch herpakten de Dalfsenaren zich en werd er
compact verdedigd. Toch had het zomaar 3-0 kunnen worden, maar een schot verdween, via de
onderkant van de lat, weer het veld in. ASC begon ook weer meer aanvallend te denken en al snel
werd de aansluitingstreffer gemaakt. Via een goed opgezette aanval scoorde Pim van Gelder, op
aangeven van Erik Bos, de aansluitingstreffer (2-1). Daarna bleef de wit-blauwe formatie het proberen.
Uiteindelijk was het alleen een schot van Matthijs van Gelder dat binnen de palen, maar recht op de
doelman, voor enig gevaar zorgde. Ruststand 2-1. Na de hervatting was het een stuk tammer in de
wedstrijd. ASC’62 was niet bij machte om nog serieus gevaar te stichten. Alleen bij een schot van
Chiel Pasman vanaf de middellijn werd de adem even ingehouden. De doelman was kansloos, maar de
bal ging een metertje naast. Ook door enkele aanvallende wissels probeerde Fred Zwiggelaar nog het
tij te keren, maar dat lukte ook niet. Ook tegenstander Vitesse zag zich geen kans de man meer situatie
uit te buiten. Uiteindelijk bleef het bij één gevaarlijk schot, maar die werd vakkundig door doelman
Thom Scherpenkate uit het doel geranseld. Eindstand 2-1. De helft van de competitie zit er nu op. De
Dalfsenaren staan nu op de 6 e plek met 20 punten uit 12 wedstrijden. Zaterdag de eerste thuiswedstrijd
van 2024. Buurman FC Ommen komt dan op bezoek, aan vang 14.30 uur. De uitwedstrijd werd in
september een 3-1 nederlaag.