ASC’62 speelde, op burendag nog wel, uit tegen FC Ommen en verloor met 3-1. Het was een
wedstrijd die feitelijk geen winnaar verdiende in Ommen. De vaste supporters van ASC’62, velen op
de fiets, werden o.a. met uitgestoken hand welkom geheten door mijn schrijvende collega Lampie van
de thuisploeg. Maar zijn sympathieke vriendelijke blik verraadde lichtelijk: “Heel leuk dat jullie er
zijn maar het is vandaag de wedstrijd van ‘een stad tegen een dorp’, dus er valt hier niets te halen.
Helaas voor de Dalfser supporters had hij een voortuitziende blik. Het eerste gedeelte van de wedstrijd
gaf een gelijke opgaande strijd met wel meer balbezit voor de thuisploeg. Maar echte kansen werden
er niet gecreëerd. Daarentegen kregen de bezoekers wel drie goede mogelijkheden. Ruststand 0-0. Na
de hervatting zette ASC’62 meer druk en waren er goede scoringsmogelijkheden. Tot driemaal op rij
werd, toen de keeper al verslagen was, de bal van de doellijn gehaald. Vervolgens pakte de thuisploeg
met goed verzorgd spel de draad weer op. De 1-0 viel uit het niets. Een voorzet van links leek een
eenvoudige prooi voor keeper Thom Scherpenkate, maar op miraculeuze wijze rolde de bal in het doel.
Tien minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker. Op aangeven van Jelle Bos scoorde Erik Bos de
1-1. Lang genoten de bezoekers niet van deze stand. Een minuut erna stond spits Jesse de Lange
plotseling geheel vrij voor keeper Scherpenkate en hij wist met dit buiten kansje wel raad (2-1).
ASC’62 ging in de slotminuten nog wel voor de gelijkmaker maar een te korte terugspeelbal van
Volkerink op zijn keeper werd opnieuw opgepikt door de Lange en die bepaalde de 3-1 eindstand.
Ondanks deze nederlaag en een kleine illusie armer was het vertoonde spel en inzet van de ploeg van
Herman Oosterhaar en Fred Zwiggelaar lovenswaardig en straalt het vertrouwen uit. Zaterdag speelt
ASC’62 thuis om 14.30 uur tegen DESZ uit Zwartsluis.