ASC’62 speelde de eerste finale wedstrijd voor klasse behoud thuis tegen derde klasser v.v.
Hellendoorn en verloor met 0-3. Daardoor speelt de Dalfsense ploeg, na dertien seizoenen in de
tweede klasse te hebben gebivakkeerd, het komende seizoen een trapje lager. Het eerste kwartier leek
het er niet op dat het een kansloze missie zou worden. ASC’62 kreeg twee goede kansen. Eerst stuitte
Matthijs van Gelder op de keeper en kort erna prikte Erik Bos net naast. Na twintig minuten spelen
was het aan de andere kant wel raak. Een afgeslagen corner werd door Hendriks in de korte hoek
geschoten (0-1). Dit doelpunt werkte verlammend op de ploeg van Piet de Jong. Kort erna scoorde
Kamphuis de 0-2 uit een counter en vijf minuten voor rust viel de 0-3 uit een indraaiende trap die nog
werd geschampt door Niels, waardoor keeper Thom Scherpenkate kansloos werd. Ruststand 0-3. Na
de hervatting speelde Hellendoorn een gewonnen wedstrijd . De bal werd goed in de ploeg gehouden
en op enkele spelden prikjes na kwam ASC’62 er niet aan te pas. Mede door de ingebrachte wissels
gooide ASC’62 gooide nog wel alles op de aanval maar het geloof in een beter resultaat was weg.
Eindstand 0-3. ASC’62 zal het komende seizoen, na dertien opeenvolgende seizoenen in de tweede
klasse te hebben gespeeld, een trapje lager moeten acteren.