ASC’62 speelde thuis tegen s.c. Rouveen en verloren met 1-3. De gasten staan op een derde plaats op
enige afstand van de beide koplopers. Gezien het spel in de 2 e helft van de vorige wedstrijd tegen
koploper Dieze West begonnen de Dalfsenaren vol goede moed aan de wedstrijd. Er werd veel druk
naar voren gezet, waardoor het spel zich voornamelijk op Rouveens grondgebied afspeelde en al snel
leverde dit een doelpunt op. Uit een vrije trap werd Steven Holsappel weggestuurd op de rechterkant.
Hij leverde een strakke voorzet af, die bij de tweede paal door een speler van Rouveen in eigen doel
werd gewerkt. ASC bleef doorgaan en Rouveen kon daar aanvallend weinig tegenover zetten.
Halverwege de eerste helft een prima steekpass achter de verdediging op Erik Bos. De uitkomende
doelman stopte de bal met de hand enkele meters buiten het strafschopgebied. Terwijl menigeen een
rode kaart voor de doelman van Rouveen verwachte liet de man die er overgaat na en liet doorspelen.
Dit was een cruciaal moment in de wedstrijd. In het laatste kwartier van de eerste helft raakte de wit-
blauwe formatie meer en meer het initiatief kwijt. Drie minuten voor rust kregen de gasten een corner.
Door onvoldoende scherp te reageren kon Milan Smit Rouveen de 1-1 binnenschieten. Na de
hervatting kwam Rouveen beter uit de kleedkamer dan ASC’62. Het spel was verzorgder en de
thuisploeg kwam er maar moeilijk uit. Toch kreeg men nog een goede kans uit een scherpe voorzet.
Niloy Haroun schampte de bal met het hoofd. Dat had hij beter niet kunnen doen, want achter hem
stond Tom Pierik helemaal vrij om de bal binnen te koppen. Een kwartier voor het eind viel het
doelpunt aan de andere kant, wederom uit een dood spelmoment. Rouveen mocht een vrije trap nemen
vlak voor de achterlijn. De bal werd bij de tweede paal ingekopt door David Bouwmeester. ASC’62
claimde nog wel een duwfout ten opzichte van Rick van Faassen, maar de scheidsrechter ging hier niet
in mee. Het laatste kwartier trokken de Dalfsenaren vol ten aanval, maar kansen leverde dat niet echt
op. Diep in blessuretijd, toen ASC alle risico’s nam om de gelijkmaker te forceren, wist Rouveen de
wedstrijd definitief te beslissen door Mart Dunnink, die de bal in het verlaten doel kon schieten.
Eindstand 1-3. Wederom bleven de Dalfsenaren met lege handen en zakte het team twee plekjes op de
ranglijst. De geplande wedstrijd van komende zaterdag tegen DVC Dedemsvaart is in onderling
overleg verplaatst naar dinsdag 6 december. Aanvang 20:00 uur op het sportpark De Boekweit in