Ondertekend: ASC Heren’4

Over de maand: November;

Welkom in deze nieuwe rubriek op onze eigen clubsite. De opzet zal simpel tevens eenvoudig zijn. Elk team van onze mooie vereniging, zal u als lezer een maand meenemen in het wel en wee wat hun bezighoud. Zo komt het dat u deze keer een inkijkje krijgt in de afgelopen maand November, door de ogen van Niels Pasman, schrijver van deze rubriek en voetballer in heren 4.

 

Zaterdag 4 november;  HHC 13 – ASC 4  Eindstand: 2-6

Voor zover we messcherp konden zijn, ging dit ver voor de aftrap al mis. 11.15 verzamelen om op de vroege zaterdagmiddag om 12.30 een wedstrijd te spelen in Hardenberg viel niet mee. Ik maak voor u even een lijst op met zomaar een paar spelers die het eind van de wedstrijd niet hebben gehaald:

  • Jop Wolters had op de bewuste dag voor de wedstrijd dusdanig veel gezopen, dat hij een wissel aanvroeg. Hij kon het gewoon niet meer opbrengen om te spelen. Resultaat: Boete onder de noemer: te brak om te spelen €20.- Wel heeft hij er nog een tientje vanaf weten te snoepen door in de tweede helft de vlagstok in handen te nemen. Klein detail, Jop is onze keeper…..
  • Silvan Pasman (komt eigenlijk nooit) kwam nu ook niet maar meldde zich spontaan af. Reden: te brak om te spelen. Boete €20.-
  • Amos Uitslag (onze ‘’ik piek graag 10 minuten’’) piekte vandaag maar 8 min. Reden: een vakkundige tackle op de achillespees. Zijn enkel was nog roder dan zijn hoofd, die naar het eerste sprintje al veel weg had van een tomaat.
  • Finn Stokvis (middenvelder, verdediger en aanvaller tegelijk) dacht een tegenstander te kunnen knuffelen. Gele kaart.
  • Guus Lindeboom (ons slot op de deur) liet de deur even op een kiertje om vervolgens vakkundig met een zaag op de enkel van de HHC spits dicht te smijten. Resultaat: gele kaart met een zeer donkere rode rand.

U leest het, hoogstaand voetbal hoeft u bij ons de eerste en tweede helft niet te verwachten. Wij pieken graag op andere momenten. Wat een enorm voordeel is van vroege zaterdagwedstrijden, zijn de derde helften met veel blessuretijd. En laat dit nu juist onze specialiteit van het huis zijn: de derde helft. En laat dit nu de ultieme voorbereiding zijn op het feest georganiseerd door onze gelegenheidssponsor: Sallands bakfeest.

Zo kwam het dat om strak 15.30 de eerste kratten bier op tafel stonden in het clubgebouw. Mijn team, in vol ornaat gekleed in de gesponsorde polo’s van Salland Bakfeest, lustte er wel pap van. Al rollend gingen we door de tent in, om daarna nog tot in de laatste uurtjes door af te tanken bij keet Wennemars. De plek waar veel van ons, inclusief ik, vrijdag laat nog weg waren gegaan om de opstelling te maken. Nu kan ik u veel vertellen over wat er in de tent allemaal is gebeurd. Maar wat gebeurd op Bakfeest, blijft op Bakfeest. Anders kan ik mijn speelminuten voor de rest van het seizoen wel vergeten.

 

Zaterdag 11 november; SVV 3 – ASC 4    Eindstand: 2-1

Verder valt er weinig te melden over onze wedstrijden. Schitterend in afwezigheid hoorde ik dat mijn team met 2-1 de interland tegen Duitsland; oftewel Sibculo had verloren. Lichtpuntje is wel de eerste goal van Rick van Dijk. Onze verdwaalde Zwollenaar in het team heeft de kicksen naar 9 jaar weer aangedaan. En hoewel hij rent als Engelse international Raheem Sterling (zeker het opzoeken waard) is het toch fijn voor die jongen dat hij een keer scoort.

 

Zaterdag 18 november en Zaterdag 25 November;  2x een derde helft.

Hertog-Jan  –  ASC 4   Eindstand: 101   –   laatste net niet moeten hebben.

U leest het goed, twee zaterdagen, twee keer geen wedstrijd. Het leek allemaal zo mooi. Voor ons stond op 25 november de kraker tegen Dalfsen-Noord op het programma. Al kwam op de bewuste dag al snel de melding: afgelast. De reden: menig varken heeft een slechtere modderpoel dan veld 3 in Nieuwleusen.

Toch heeft een zaterdag zonder wedstrijd iets bijzonders wat een zaterdag met wedstrijd niet heeft: Een derde helft met dusdanig veel blessuretijd, dat eigenlijk een marathon dreigt te worden. Zo kwam het dat om 3 uur, de eersten van heren 4, inclusief ik, al klaar zaten met de eerste flesjes hertog-jan in de hand.

Want vol verwachting klopte ons hart, wie er door de speciale ASC-Sinterklaas volledig werd geschoffeerd. Het lijkt me goed om de woorden van onze goedheiligman niet hier in dit stukje te herhalen. Mocht u hier nieuwsgierig naar zijn, kom het vooral eens vragen in ons clubgebouw. Ik denk dat de meesten het nog graag een keer willen herhalen.

Nadat de Sint weer was vertrokken, deed kroegzanger Jordy van Vilsteren nog een poging tot zingen. De stoelen werden weer vakkundig de lucht in geslingerd op het nummer Braziliaanse Nachten en de prachtige dame Eleonora werd weer luidkeels toegezongen. Al met al een derde helft voor in de boeken.

Maar het mooiste van deze maand komt nog:

 

Vrijdag 1 december; De olympiërs van Zuid-Korea  –  een bij mekaar geraapt ASC-team

Wederom bent u nu niet in de war. Ja, geen zaterdag maar vrijdag. En ja, er staat echt olympiërs. En ja, ze kwamen uit Zuid-Korea.

Er is al het nodige van voorbij gekomen, maar gruune Joop heeft met behulp Freddie Pruim, een ware interland geregeld. In dit geval stond een wedstrijd voor de Zuid-Koreaanse netflix-serie ‘’The Gentleman’s League’’ op het programma. In de vrieskou bij DBS in Eindhoven, werd speciaal een crew vol met camera’s, drones en vooral veel Aziaten neergezet.  Dit alles om een onvergetelijke pot voetbal vast te leggen, inclusief alle toeters en bellen. Maar wat waren dan deze toeters en bellen?

Naast dat er gevoetbald werd, waren we getuige van de gruune Jopie show. In een volmaakt steenkolen Engels, vertelde Joop vol trots tegen de Koreaanse presentator dat hij altijd loopt op ‘’wooden shoes’’ (klump’n). De Koreanen keken net zo verbaasd en verrast naar Joop, als het ASC team. D’r kwam geen ent an.

Want naast de klompen, liet Jopie kaasmeisjes opdraven om echte Leerdammer uit te delen aan onze Koreaanse vrienden. En ik zal u vertellen, ik heb nog nooit zoveel mensen tegelijk met zoveel tegenzin een blokkie kaas zien eten. Daarnaast was er  als kers op de taart heerlijke, in vaccuum verpakte, stinkende haring. Deze werd echter vakkundig door Joop naar binnen geschoven in de derde helft.

Tijdens de wedstrijd zelf, werden we aan alle kanten overklast. Zo mocht ik starten als centrale verdediger. Maar eigenlijk voelde ik me meer een hondje, die achter een veel te fitte sporter aan moest rennen. Guttegut, wat konden die lui sjouwen op die korte beentjes. Dat ze er uiteindelijk ‘’maar’’ 5 in wisten te prikken viel me dan nog alles mee.

Vermelden waard is het feit dat ons Joop, naast Dundee (bekend als Gerard Stegeman) niet mee mochten spelen. Reden: ze waren te oud. De crew was bang dat het zo een te simpele overwinning voor de Zuid-Koreaanse topsporters ging lijken.

Overigens mocht jonge god Jan Uitslag met zijn wilde blondgrijze haren wel aan de aftrap verschijnen. Even waande hij zich een keerltie van krap 32 jaar.

Hoogtepunt van de dag was toch wel de busreis terug. Hier zouden we de Zuid-Koreanen toch wel in verslagen hebben. Want ons uithoudingsvermogen in bier drinken, bleek beter dan die in voetballen. Bij het Olde Station wachtte een passend helden ontvangst op ons. Even waande ik me een ware filmster.

Door velen werd nog tot in de laatste uurtjes doorgepilst ter ere van deze onvergetelijke ervaring.

Voor mij ging het lampje echter al wat eerder uit dan de rest (geen idee waarom……. ). Dus mocht u willen weten wat zich in het Olde Station heeft afgespeeld? Wellicht een vraag om eens te komen stellen in ons prachtige clubgebouw!!

Laat ik dit stuk dan passend afsluiten om nog één keer Gruune Joop en Freddie, namens mij en t hele bij mekaar geraapte ASC team te bedanken.

Al met al, T was een mooi’n dag.

 

Voor actuele updates van onze gezellige activiteiten, kunt u ons volgen op ons Instagram account: @ascheren4

 

Ondertekend

Niels Pasman

Middelmatige voetballer en gelegenheidsrechtsback in ASC heren ‘4