De afgelopen 2 zaterdagen stonden in het teken van de ‘Week van de Scheidsrechter’. Bij ASC’62 is hier op verschillende manieren aandacht besteed, zaterdag 8 oktober wel op een bijzondere manier. Herman Baarslag nam na zo’n 25 jaar afscheid als scheidsrechter bij de club.

Herman Baarslag, bij iedereen wel bekend van een van zijn vrijwilligersfuncties bij ASC maar zeker als scheidsrechter is gestopt met het fluiten van wedstrijden.
Zaterdag 8 oktober, toen hij in het clubgebouw thee stond te schenken voor de spelers, werd hij door voorzitter Bert Visscher verrast met een bloemetje en een cadeautje voor zijn bewezen diensten tijdens de vele wedstrijden die onder zijn leiding zijn gespeeld.

En dat dat er veel waren mag duidelijk zijn, zeker 25 jaar lang stond hij met regelmaat op het veld. In de lange periode dat hij leider was van het meisjes- en later damesteam van dochter Herwi heeft hij zich de regels en  voorschriften goed eigen kunnen maken.

Deze regels paste hij het liefst op zijn manier toe. In zijn hele carrière heeft hij daarom slechts 1 kaart uitgedeeld, maar dan wel een rode. Hij gaf veruit de voorkeur aan tijdstraffen, wanneer die tenminste gegeven mochten worden.
Herman: “Dan stuur je beide spelers er voor 5 minuten uit, komen ze later als vrienden weer in het veld. De meeste problemen zijn ook vaak wel met praten op te lossen, dan is het mooi om een wedstrijd te fluiten.”
Hij is uit zichzelf gestopt en niet op verzoek van spelers of collega-scheidsrechters. Een wedstrijd vanaf de middenstip fluiten hoort niet, niet dat het al zover was maar een scheidsrechter van boven de 70 vindt Herman eigenlijk niet meer kunnen.

Herman bedankt voor alle wedstrijden die je hebt geleid binnen ASC!