ASC’62 speelde thuis tegen DVC Dedemsvaart en won met 6-1. ASC’62 heeft een goede serie achter
de rug in tegenstelling tot de tegenstander Dedemsvaart. Bij deze ploeg staat het water aan de lippen
om niet te degraderen of om mogelijk niet in de na competitie terecht te komen. ASC’62 had een
bliksem start tegen Dedemsvaart. Na vier minuten gaf het score bord al een 2-0 stand aan. De eerste,
na twee minuten, kwam uit een indraaiende bal van Wouter de Boer, die Rick van Faassen goed
binnen kopte. De tweede kwam uit een goede pass van Erik Bos en Matthijs van Gelder scoorde zijn
125 e doelpunt voor de Dalfsenaren, Ondanks een veld overwicht werd een 2-0 rustststand bereikt. Na
de hervatting ging ASC’62 helemaal los. Of het kwam door de gevleugelde uitspraken van trainer
Herman Oosterhaar: ga niet in de tuin van de tegenstander wieden en tel de nekharen van je directe
tegenstander, wie zal het zeggen. Een feit was dat ASC’62 er boven op zat en de tegenstander geen
enkele ruimte gaf. De 3-0 was de mooiste van de middag. Pim van Gelder speelde drie man uit en
schoot buitenkant voet strak tegen de plastiek touwen. Kort erna werd dezelfde speler in het strafschop
gebied neergetrokken en Wouter de Boer schoot de strafschop loeihard links van de keeper binnen.
Met nog twintig muiten op de klok stoomde Matthijs van Gelder rechtstreeks op de keeper af en
scoorde tussen de benen door van keeper Ballast de 5-0. In de slotfase van de wedstrijd een
slordigheidje bij ASC’62 waar Bram Sieltjes goed van profiteerde (5-1). In blessuretijd kopte Jesse
Bos een prima voorzet van Pim van Gelder zeer knap binnen. Eindstand 6-1. Zaterdag speelt ASC’62