ASC’62 speelde thuis tegen Be Quick’28 en verloor in een slechte eerste en een goede tweede helft
met 2-3. In het eerste gedeelte kreeg de thuisploeg geen vat op de wedstrijd. Be Quick’28 speelde met
gemiddeld zes ă zeven spelers achter de bal en probeerde vervolgens met een lange bal de snelle
vleugels te bereiken en dat lukt aardig. Na een half uur scoorde de gevaarlijkste man van de bezoekers
Nick Bisselink met een droge knal de 0-1. Kort erna was hij op rechts de Dalfser verdediger weer te
snel af en scoorde hard in de korte hoek. ASC’62 zette hier weinig tegenover. Er werd onnauwkeurig
gespeeld, veel balverlies en ook in de ‘lucht’ werden de duels niet gewonnen. Ruststand 0-2. Na de
hervatting werd uit een ander vaatje getapt en had Matthijs van Gelder bijna vanaf de aftrap de 1-2 op
zijn schoen maar ook in tweede instantie redde de keeper. Tien minuten erna was het wel raak Van
Gelder scoorde nu wel op aangeven van Chiel Pasman. ASC’62 zette de tegenstander goed onder druk
wat resulteerde in een strafschop. Keeper van Dijk koos de goede hoek en voorkwam de gelijkmaker.
Drie minuten erna zag scheidsrechter Smeenk een overtreding aan de ander kant en legde ook daar de
bal op de stip. Bisselink gaf keeper Thom Scherpenkate geen kans. In plaats van de 2-2 keek ASC’62
tegen een 1-3 achterstand aan. ASC’62 hield de druk op de tegenstander en het was Jorden Volkerink
die op aangeven aan Erik boer de aansluiting treffer scoorde (2-3). ASC’62 bleef strijden voor de
gelijkmaker maar de bezoekers trokken in de slotfase met kunst en vliegwerk de 2-3 over de
eindstreep. Gezien de strijd in de tweede helft was een gelijkspel voor ASC’62 meer dan verdiend
geweest. Een domper in de wedstrijd was dat Tom Pierik met een knieblessure al vroeg in de wedstrijd
met een brancard het veld moest verlaten. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen De Weide