ASC’62 speelde thuis tegen Vitesse en won met 2-1. Vitesse was een van de concurrenten die aasden
op de felbegeerde periode titel. ASC’62 deed hierbij goede zaken. ASC’62 had een bliksem start. In de
vierde minuut schoot Erik Bos de bal loeihard tegen de touwen. Keeper Thomas keizer was kansloos.
Het spel golfde in het eerste gedeelte op en neer met af en toe gevaarlijke situaties voor de goal van
Thom Scherpenkate. Maar met goede reddingen werd de voorsprong over de streep getrokken tot de
rust. Ook na de hervatting een gelijk opgaande strijd. Na tien minuten scoorde Niloy Haroen de 2-0 uit
een goed opgezette aanval. Twee minuten erna legde scheidsrechter Broer uit Steenwijk tot veler
verbazing de bal op de stip bij ASC’62. In een onschuldig duel zag hij een overtreding. Sander van
Dijk scoorde beheerst (2-1). Trainer Herman Oosterhaar bracht vervolgens vers bloed en zette drie
wissels in. Tien minuten voor tijd had Pim van Gelder een prima mogelijkheid maar hij schoot ver
over. De laatste minuten was het billen knijpen voor de thuisploeg want Vitesse ging voor de laatste
kans voor een beter resultaat. ASC’62 trok de overwinning beheerst over de streep. Eindstand 2-1. En
nu is het wachten op het toetje voor de Dalfsenaren.