ASC’62 speelde uit tegen Zwolse Boys en speelde met 3-3 gelijk. Het was wel even billen knijpen
voor de meegereisde Dalfser suppotters. Ver in blessure tijd scoorde Erik Bos de gelijkmaker. De
gehele wedstrijd, maar vooral in het tweede gedeelte was Dalfsen de beter voetballend ploeg. Het was
dan ook een grote domper dat de ploeg met rust tegen een 2-0 achterstand aan keek. De eerste goal
was een hele mooie. Vanaf ruim twintig meter schoot Prins de bal loep zuiver in de bovenhoek. Kort
erna een zeer ongelukkig moment voor keeper Bijl. Hij wilde de bal eenvoudig pakken maar
‘omhelsde’ hierbij de tegenstaander, ondanks dat deze niet in scoring positie was wees de
scheidsrechter naar de stip. De strafschop werd goed ingeschoten. Ruststand 2-0. Na de hervatting was
er één ploeg die voetbalde. De thuisploeg probeerde alleen met lange ballen onder de druk uit te
voetballen. Eerst werd nog een bal ingeschoten door Van Gelder van de lijn gehaald. Kort erna was het
wel raak. ASC’62 bleef druk houden dat leidde in de 52 e minuut tot een strafschop. Ruben Zielman
scoorde (2-1). Een minuut erna dacht ASC’62 de gelijkmaker te scoren maar deze werd wegens
buitenspel afgekeurd. Inmiddels had trainer Stef Lamberink twee wissels voorbereid en viel in de 69 e
wel minuut de verdiende gelijkmaker. Matthijs van Gelder scoorde. Uit één van de sporadische
aanvallen kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Uit een vrije trap werd de bal met effect
binnengekopt door Jens Prins (3-2). Ver in blessure tijd werd de bal opnieuw van de lijn gehaald door
een verdediger van de thuisploeg, maar de terug stuitende bal werd goed binnen geprikt door Erik Bos.
Eindstand 3-3. Een meer dan verdiend punt voor de Dalfsenaren om de gevreesde na competitie te
lopen. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur uit tegen Hardenberg’85.