ASC’62 speelde thuis tegen Olympia’28 en won in een enerverend slot met 2-1. Olympia kwam met
veel zelfvertrouwen naar Dalfsen met twee overwinning op zak tegen v.v. Avereest en de ‘stadsderby’
tegen s.c. Rouveen. De wedstrijd van ASC’62 tegen deze tegenstander was wel een ware krachtmeting
op sportpark Gerner. De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en zetten ASC’62 behoorlijk
onder druk in de begin fase. Dat resulteerde in de tiende minuut in een goede goal van Ruben Willems.
Een voorzet van rechts werd knap binnen getikt. Ook de thuisploeg kreeg enkele goede kansen door
o.a. Matthijs van Gelder en Niloy Haroen. Maar de keeper was steeds een sta in de weg. Ruststand 0-
1. Ook na de hervatting een gelijk opgaande open wedstrijd. Er was veel strijd en goede scoring
mogelijkheden voor beide teams. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd. Met nog enkele minuten
op de klok dachten de bezoekers de wedstrijd uit te kunnen spelen. Vier minuten voor tijd kreeg de
thuisclub net buiten het strafschop gebied een vrije trap. Wouter de Boer ontfermde zich hierover en
joeg de bal hard in de kruising (1-1). Ver in blessure tijd veroverde ASC’62 de bal op het middenveld
en een voorzet van links werd enigszins gelukkig ingekopt door Erik Bos. Eindstand 2-1. De euforie
was groot na afloop bij de Dalfser spelers terwijl een gelijkspel de verhoudingen beter had weer
gegeven. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur uit tegen v.v. Heerde. Ook deze ploeg heeft even als
ASC’62 zes punten uit twee wedstrijden in deze nog prille competitie.