ASC’62 speelde uit tegen koploper Be Quick’28 en won met 2-4. De zure nederlaag enkele weken
geleden mag een wake-up call zijn geweest want met vervolgens drie zware wedstrijden voor de boeg,
de nummers één tot en drie van de ranglijst, pakte ASC’62 zeven punten. Rouveen uit werd 0-1, thuis
tegen FC Meppel 0-0 en uit tegen koploper Be Quick’28 2-4. Gezegd moet worden dat trainer Herman
Osterhaar met zijn Dalfser assistent Fred Zwiggelaar de zaken goed op de rails hebben. Er wordt met
plezier getraind en de ploeg heeft best veel mogelijkheden met een mix van wat ‘oudere’ gelouterde
spelers en jong talent. Tegen koploper Be Quick werd bewezen dat de ploeg niet in haar schulp moet
kruipen en vooral vooruit moet voetbalen. De eerste grote kansen waren voor Pim van Gelder en
Matthijs van Gelder maar het vizier stond nog niet scherp. Toch ging de thuisploeg met een 2-0 stand
de rust in en mocht ASC’62 niet klagen dat de achterstand niet groter was. Een afstand schot van
Hugo Winkeler zeilde over keeper Thom Scherpenkate en drie minuten erna was een kopbal van
dezelfde speler ook onhoudbaar. Na de hervatting zette ASC’62 veel druk op de thuisploeg. Niloy
Haroun was dicht bij een goal maar kort erna uit een goed genomen corner van Wouter de Boer was
het wel raak, deze viel pardoes binnen bij de tweede paal (2-1). Trainer Oosterhaar wisselde
vervolgens Haroun en Pim van Gelder voor Jesse Bos en Jord Stevens. Door schoten op paal en lat
was ASC’62 dicht bij de gelijkmaker. Die viel vijf minuten voor tijd. Matthijs van Gelder schoorde op
aangeven van Jesse Bos beheerst (2-2). Het feest voor de Dalfser supporters werd in de slotminuten en
blessuretijd nog ‘feestelijker’. Wouter de Boer herhaalde zijn huzarenstukje door opnieuw vanuit een
corner de bal binnen te schieten (2-3) en Jord Stevens joeg in de laatste seconde van de wedstrijd, van
ruim vijfentwintig meter, de bal loeihard tegen de plastic touwen. Eindstand 2-4. Zaterdag 6 april
speelt ASC’62 om 15.00 uur uit tegen De Weide.