ASC’62 pakt de eerste punten in Almelo

Na de, enigszins ingecalculeerde, nederlaag van vorige week, moesten de heren van ASC’62 afgelopen zaterdag naar PH (Prins Hendrik) in Almelo. Dit team leed vorige week een pijnlijke 7-0 nederlaag en het was te verwachten dat ze in hun tweede wedstrijd anders zouden voetballen.

In het veld ontspon zich een wedstrijd waarin al snel duidelijk werd dat beide elftallen niet opnieuw een nederlaag wilden incasseren, met voorzichtigheid en risicoloos voetbal als gevolg. Veel spektakel voor de doelen was er dan ook niet. Toch scoorde ASC’62 al na zes minuten, maar het doelpunt van Ernst van Zanten werd wegens buitenspel geannuleerd. De Dalfsenaren creëerden wel een licht veldoverwicht, maar aanvallende kwam er vanuit het middenveld te weinig. Met lange ballen van achteruit werd wel geprobeerd de spitsen te bereiken, maar tot serieuze kansen kwam het niet. Bij de Almeloërs hetzelfde beeld, voorzichtigheid boven risico nemen. Ruststand 0-0. In de rust bracht ASC’62 coach Piet de Jong twee nieuwe spelers binnen de lijnen. Dit had tot gevolg dat het tempo in de aanval omhoog ging en er ook kansen kwamen, voor met name Matthijs van Gelder. Eerst werd hij met een pass goed weggezonden en kwam hij oog in oog te staan met de doelman. De laatste werd de winnaar in het duel. Kort daarna weer een mogelijkheid na een corner. De inzet van Van Gelder werd nog net door de doelman met de voet voor de lijn gekeerd. Ook zat het geluk voor de bezoekers even niet mee, toen de doelman de bal, na hoge voorzet, nog net weg kon tikken, maar wel voor de voeten van Van Gelder. Uit een moeilijke hoek schoot hij op doel, maar de bal caramboleerde via de binnenkant van de paal in de handen van de doelman. Kort erna moest ASC’62-doelman Tom Scherpenkate ook nog een keer handelend optreden door met een prachtige safe een hard schot onschadelijk te maken. Met nog een tweetal wissels werd bij ASC’62 vers bloed binnen de lijnen gebracht. Het tempo werd opnieuw opgeschroefd en tien minuten voor tijd was het raak. Via de rechterkant werd Chiel Pasman weggestuurd en zijn scherpe voorzet kon door een verdediger niet onschadelijk worden gemaakt en kwam Van Gelder vrij voor het doel te staan. Deze kans werd niet gemist (0-1). De thuisploeg probeerde nog wel wat terug te doen, maar gevaarlijke kansen kwamen er niet. Eindstand 0-1. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen De Esch uit Oldenzaal. Deze  ploeg bezet met twee overwinningen op doelsaldo de bovenste plaats in de tweede klasse H Oost.