ASC’62 speelde thuis tegen de nummer drie uit de competitie Hattem en verloor kansloos met 0-3. De
ploeg zal hard moeten knokken om uit de degradatie zone te komen. ASC’62 had wel een goede
seizoenstart maar de laatste tijd zit er behoorlijk de klad in. En uitgerekend kwam afgelopen zaterdag
Hattem op bezoek, een ploeg in vorm. Met ruim vijftig doelpunten de productiefste ploeg uit de deze
derde klasse. ASC’62 beleefde een dramatische eerste helft tegen deze ploeg. Een grove dekking fout
leverde in de 3 e minuut al een doelpunt op. Wesley van Winsum gaf keeper Stijn Bijl geen schijn van
kans. Kort erna viel de 0-2. Bijl kreeg op een afstand schot de bal niet klem en de rebound werd
gemakkelijk binnen getikt door Felix Besseler. Trainer Stef Lamberink probeerde het tij te keren door
Matthijs van Gelder in te brengen voor Jorden Volkerink. Bij de eerstvolgende aanval trok Joran uit de
Bosch zijn tegenstander in scoring positie onderuit. Hij kon gaan douchen. Na een half uur spelen viel
ook nog de 3-0. Een voorzet van rechts werd hard, door de geheel vrijstaande, Rick Dalhuisen hard
tweede paal binnengeschoten. Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting bracht ASC’62 opnieuw
enkele wissels. Tom Pierik kwam voor Wouter de Boer en Harrie Kiezebrink verving Chiel Pasman.
Maar ook in de tweede helft bleef de ploeg van de toekomstige ASC’62 trainers heer en meester op het
veld. Met uitzondering van enkele plaagstootjes speelden de bezoekers de wedstrijd beheerst en
volledig ‘on control’ uit. Eindstand 0-3. Zaterdag speelt ASC’62 uit tegen s.c. Lutten. Deze ploeg
heeft drie punten meer vergaard dan de Dalfsenaren.