ASC’62 speelde thuis tegen v.v. Rouveen en won met ruime cijfers. Eindstand 5-1. Als je wint heb je
vrienden, dat was duidelijk na afloop van de wedstrijd ASC’62 tegen Rouveen. Er werd wat af
geknuffeld na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Gezegd moet worden dat de thuisploeg
ook een goede wedstrijd speelde. De trainers Herman Oosterhaar en Fred Zwiggelaar laten met deze
selectie attractief, fris en waar mogelijk goed aanvallend voetbal zien. Er groeit duidelijk iets in deze
ploeg. Wel was het Rouveen dat in het eerste gedeelte veelvuldig de bal had. Het speelde goed
combinatie spel. Maar ASC’62 was deze middag zeer effectief in het afronden. Na een kwartier kwam
het door Ruben Zielman op een 1-0 voorsprong. Een goede corner van Chiel Pasman werd goed
binnen gekopt. Ruststand 1-0. Twintig seconden na de hervatting werd Tom Pierik licht aangetikt
binnen de zestien en het was Pasman die de strafschop hard binnen schoot (2-0). Het werd een
aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer. Halverwege de tweede helft kreeg ASC’62 een vrije
trap op het middenveld. Een klusje voor Pasman uiteraard en hij flikte het. Hij joeg de bal tweede paal
hoog in de kruising. Een bewuste of niet het maakte de supporters niets uit (3-0). Uit een van de
tegenaanvallen van de bezoekers dwarrelde de bal met veel effect plotseling achter keeper Thom
Scherpenkate (3-1). ASC’62 was niet onder de indruk en bleef de bal goed rondspelen. Kort erna
demonstreerde Pasman opnieuw zijn goede traptechniek. Hij schoot de bal van uit een corner
rechtstreeks binnen (4-1). Uit een mooie aanval bepaalde Jord Stevens in de 90 e minuut de 5-1
eindstand. Zaterdag speelt ASC;62 om 15.00 uur uit tegen kampioen kandidaat FC Meppel.