ASC’62 speelde thuis tegen s.c. Lutten en won met 2-1. Deze overwinning was in de slotminuten
vooral te danken aan goed optreden van keeper Thom Scherpenkate. Twee goede reddingen op de
doellijn en eentje uit de rechter bovenhoek voorkwamen dat de bezoekers in de slotfase alsnog de
gelijkmaker scoorden. Tegenstander Lutten is al vele jaren een stabiele vereniging in deze derde klasse
en een lastig te bespelen ploeg. Bij ASC’62 ontbrak spits Matthijs van Gelder. Hij is wegens een
bedrijf ongeval langere tijd uitgeschakeld. Chiel Pasman, speler van het tweede team, is weer tijdelijk
aan de selectie toegevoegd. ASC’62 borduurde voort op de tweede helft van de vorige wedstrijd in en
tegen Hattem. Wel speelde het team van Stef Lamberink vooral in de eerste helft nog enigszins met de
handrem erop. Er gebeurde niet veel voor beide goals. Beide teams deelden spelde prikjes uit maar
echte scoring kansen waren er niet. Ruststand 0-0. Na de hervatting werd meer de aanval gezocht door
beide teams. Er kwamen kansen voor zowel de thuisploeg als de bezoekers. Na ruim twintig minuten
vond trainer Lamberink het welletjes. Hij verlangde meer stootkracht in de voorste linies. Hij had een
gouden hand met de wissels. Niek Sterken was koud in het veld en bij één van de eerste balcontacten
scoorde hij, op rechts vrijgespeeld, in de verste hoek de 1-0. Lang genoot de thuisploeg niet van deze
voorsprong. Vijf minuten erna werd David Koopman onvoldoende gedekt bij de eerste paal en hij tikte
uit een goed genomen corner de 1-1 binnen. ASC’62 moest opnieuw in de aanval en Lutten werd
stevig terug gedrongen. Tien minuten voor tijd was het opnieuw Sterken die ASC’62 op voorsprong
zette. Hij plukte in het strafschopgebied de bal keurig uit de lucht en scoorde, nog wel gehinderd, fraai
in de lange hoek (2-1). Na drie nederlagen op rij proefde de thuisploeg de overwinning. Dankzij, zoals
eerder vermeld, goed keeperswerk van Scherpenkate met enkele fraaie reddingen werd de overwinning
over de streep getrokken. Eindstand 2-1. Zaterdag gaat ASC’62 op bezoek bij Dieze West in Zwolle.
Opnieuw een zware klus. Deze ploeg is evenals v.v. Heerde nog ongeslagen in deze competitie.