ASC’62 speelde zaterdag 27 november thuis tegen Den Ham en verloor met 1-5. De wedstrijd werd vlak na de hervatting
binnen zeven minuten volledig weg gegeven door drie doelpunten op rij voor de bezoekers. In de
eerste helft was er feitelijk geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Wel kwam het vijf minuten
voor rust op een 0-1 achterstand door een vlijmscherpe counter maar drie minuten erna was het alweer
gelijk door een goede goal van Ernst van Zanten. Ruststand 1-1. Maar onmiddellijk na de hervatting
ging het helemaal mis voor de thuisploeg. Den Ham wist uit messcherpe counter binnen zeven
minuten driemaal te scoren. Doelpuntenmakers waren Thomas Remmink, Luuk Kuipers en opnieuw
Remmink. ASC’62 liep hierbij volledig in het mes en had geen antwoord op de snelle counters van de
bezoekers. Bij de stand van 1- 4 was de wedstrijd gelopen. Dat de bezoekers twintig minuten voor tijd
met een afstandsschot, met een wippertje, opnieuw keeper Thom Scherpenkate bij de eerste paal
verraste was voor de statistieken. Eindstand 1-5. Het is duidelijk: ASC’62 mist de geblesseerde
Matthijs van Gelder in de spits en als routinier Chiel Pasman ook nog eens uit vorm is blijkt dat de
aanval van de Dalfsenaren wel zeer povertjes is. ASC’62 staat derde van onderen op de ranglijst met
wel één wedstrijd minder gespeeld. Voor komende zaterdag staat voor ASC’62 de uitwedstrijd om
14.30 uur tegen Hulzense Boys op het programma. Het is even afwachten wat de KNVB besluit m.b.t.
het vastgestelde programma voor de komende weken. Want er mag door de week n.l. na 17.00 uur niet
getraind worden door de clubs. En ja, voetballen zonder te trainen is dat wel wenselijk/verantwoord ??