ASC’62 speelde uit tegen FC Ommen op sportpark Westbroek met 0-0 gelijk. Een uitslag waarin
principe de thuisploeg nog het meeste meest gebaard was. Ommen staat min of meer op een veilige
middenmoot plaats ( 6 e plek), terwijl de Dalfsenaren nog steeds in de gevaren zone zitten. FC Ommen
met interim-trainer Freek Goeree, die het stokje tot het einde van het seizoen overneemt van Yves
Heskamp die voortijdig is vertrokken, begon optimistisch aan de wedstrijd maar wist ook geen potten
te breken. Ook ASC’62 draait middelmatig dit seizoen en laat veel punten liggen. Wel leverde de
ploeg van Stef Lamberink veel strijd maar het was niet genoeg om de drie punten mee naar huis
nemen. Beide teams zaten de gehele wedstrijd strak op de bal en zij gaven elkaar weinig ruimte. Voor
rust was voor ASC’62 Niloy Haroun twee keer gevaarlijk maar daar bleef het bij. De thuisploeg dacht
voor rust nog wel op voorsprong te komen maar het vlagsignaal voor buitenspel van grensrechter
Jurrien Holsappel werd terecht overgenomen door de goed leidende scheidsrechter Marcel Driessen.
Ruststand 0-0. Na de hervatting kwam de wedstrijd beter op gang. De thuisploeg combineerde goed
maar de schoten ging hoog over. Ook was de uitstekende keepende Stijn Bijl regelmatig een sta in de
weg, wel was hij enkele malen zeer ongelukkig met de uittrap. Halverwege de tweede helft kwam FC
Ommen met de schrik vrij. Tom Pierik schoot op het aluminium. Maar de grootste kans van de
wedstrijd was voor Chiel Pasman. Na een goede aanval op rechts schoot hij loeihard, buiten bereik van
de keeper, op de paal. Trainer Stef Lamberink besefte ook dat een punt feitelijk niet genoeg was en
bracht een aantal wissels. Eerst kwamen Tom Pierik en Matthijs van Gelder voor Jorden Volkerink en
Steven Holsappels en kort erna werden ook Aron Volkerink en Bram Paarhuis nog binnen de lijnen
gebracht. Beide ploegen zochten ook in de eindfase nog wel volop de aanval maar gescoord werd er
niet. Eindstand een bloedeloze 0-0. Gezien het gehele spelbeeld van de wedstrijd was de punten
verdeling wel verdiend. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen v.v. Heerde.