ASC’62 speelde thuis tegen het ongeslagen De Esch uit Oldenzaal en verloor met 1-2. Trainer Piet de
Jong was na afloop uiteraard teleurgesteld. “Hier had meer ingezeten tegen deze toch wel goede
combinerende en slimme ploeg. Vooral in het eerste gedeelte van de tweede helft waren wij duidelijk
de betere ploeg maar we belonen ons niet, dat had ook mede te maken met persoonlijke fouten. Door
een goede opbouw heb ik een brede selectie met geen blessures. Dus ik kon ook veelvuldig wisselen
maar het resultaat was er niet naar.” De tegenstander van ASC’62 had een goede start in de competitie
met twee overwinningen. Vreemd genoeg eindigde een wedstrijd van de Dalfenaren tegen De Esch
nog nooit in een gelijk spel. Van de elf gespeelde wedstrijden wonnen de Oldenzalers er acht en drie
maal ging de overwinning naar ASC’62. De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd met kansen
over en weer en beide keepers wisten hun doel schoon te houden. Ruststand 0-0. Na de hervatting
zette ASC’62 goed druk. Regelmatig kwamen de Dalfser spitsen na goed combinatie spel voor de goal
van de bezoekers. In de 58 e minuut werd een onoplettendheid van een ASC’62 verdediger de ploeg
van De Jong fataal. Tommie Nuchelmans pikte slim de bal op en scoorde in de korte hoek (0-1).
ASC’62 ging vervolgens duidelijk voor de gelijkmaker maar uit de tegenstoot kwam, uit een vlotte
combinatie, Mark Leijdekkers alleen voor keeper Thom Scherpenkate te staan en hij faalde niet. Tien
minuten voor tijd scoorde Matthijs van Gelder zeer fraai. Uit een goede aanval en korte draai schoot
hij flitsend binnen. De keeper was volkomen verrast. Ondanks een goede wedstrijd stond ASC’62 wel
met lege handen na negentig minuten. Eindstand 1-2. Zaterdag speelt ASC’62 om 15.00 uur uit tegen
IJVV in IJsselmuiden Deze ploeg won in deze prille competitie tweemaal en speelde eenmaal gelijk.
Wederom een geduchte tegenstander voor de ploeg van De Jong.