ASC’62 speelde uit tegen VHK (Vlugheid en Kracht) in St Jansklooster en verloor met 1-0. Het was
de blauw/witten tegen de blauw/witten. Het was een bar slechte wedstrijd op een zeer slecht hobbelig
veld waar bijna ook geen voetbal op mogelijk was. De bal stuiterde alle kanten op. Voor beide ploegen
stond er wel iets op het spel, het was in feite aanhaken of afhaken. In het eerste gedeelte was er weinig
kracht verschil met kleine kansjes voor beide ploegen. De 0-0 ruststand was dan ook niet
verwonderlijk. Na de hervatting beseften beide teams dat er echt wel iets moest gebeuren. De kansen
werden groter. Had ASC’62 voor rust slechts twee keer binnen de palen geschoten nu gebeurde dat
vaker, maar de keeper wist zijn doel schoon te houden. Maar uit een van de aanvallen van de
thuisploeg was het in de 54 e minuut wel raak. ASC’62 keeper Stijn Bijl redde in eerste instantie nog
wel, maar uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Roy Rook die van korte afstand binnenschoot
(1-0). Trainer Stef Lamberink wisselde nog wel en dat gaf meer stootkracht. Ook het inbrengen van
Matthijs van Gelder, na een lange blessuretijd, gaf niet het gewenste resultaat. Aanval na aanval rolde
richting het thuis doel maar geschoord werd er niet. Een teleurstellend resultaat voor de Dalfsenaren.
De thuisploeg was opgelucht na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Evert Aukema uit Zwolle.
die bijna tien minuten, wegens tijdrekken van de thuisploeg, erbij telde. Maar een 1-0 overwinning
was voor aanvoerder Ton Kroek en trainer Manuel Schilder ook genoeg. ,,Het was ontzettend slecht,
maar als je wint heeft niemand het daar over’’, meldt Schilder. “Maar ik ben wel blij met de punten.”
Komende zaterdag is ASC’62 vrij, daarna volgt de uitwedstrijd tegen Avereest en daarna volgen de