ASC’62 speelde thuis tegen VHK en won met 4-1. Tegen de strijd om nacompetitie voor degradatie te
ontlopen deed ASC’62 thuis wat het moest doen: winnen. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was
van beide zijde niet sprankelend. Er waren wel diverse speldenprikken maar gescoord werd er voor
rust niet. Na de hervatting en geheel ander beeld. De thuisploeg had het beste van het spel en het was
Erik Bos die de score opende. Hij verraste de weifelende doelman van de bezoekers en schoot de bal
in een leeg doel (1-0). Vijf minuten erna had de ingevallen debutant Robert Jan Rozendaal een droom
debuut. Hij werd door Matthijs van Gelder alleen voor de keeper gezet en de debutant scoorde
beheerst (2-0). Door een foutje achterin bij de thuisploeg kwamen de bezoekers door Kroek terug tot
2-1. ASC’62 dacht de marge van twee doelpunten direct te herstellen, maar deze goal werd afgekeurd.
Toch viel drie minuten erna wel de 3-1. Harry Kiezebrink scoorde op aangeven van Rozendaal.
Trainer Stef Lamberink wisselde vervolgens Sterken en Bos voor Maarten Harink en Robin Wolters.
Tien minuten voor tijd bracht Van Gelder op aangeven van Steven Holsappel de 4-1 eindstand op het
bord. Keeper Stijn Bijl van ASC’62 kreeg van de supporsters een welverdiend applaus voor wederom
zijn foutloos optreden. De echte rekenaars van de vaste suppoters van ASC’62 kwamen na afloop tot
de conclusie dat de ploeg, bij een misstap van enkele clubs in de laatste wedstrijd, zelfs nog
nacompetitie voor promotie kan spelen. Maar daar is de technische staf helemaal niet mee bezig.
Winst of een gelijkspel in de komende uitwedstrijd tegen Hardenberg’85 is het belangrijkste doel van
de Dalfsenaren. Bij minimaal één punt is klasse behoud zeker voor ASC’62.