ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met 0-2. Menig ASC’62 toeschouwers bij deze wedstrijd vroeg zich af: hoe is het mogelijk om zo slap aan een wedstrijd te beginnen. In de rust bij de koffie was dan ook een veel gehoorde opmerking ‘wat een slappe hap vandaag’. En dat was het ook en dat  mag iedereen binnen de selectie zich aanrekenen. ZAC, geen slechte ploeg, verwelkomde voor dit seizoen maar liefst negen nieuwelingen. terwijl de Dalfsenaren veelal uit de eigen jeugd put. Al na een minuut stond een 0-1 stand op het bord. Lex Heimerikx werd niets in de weg gelegd om vanaf ruim zestien meter in te schieten. Na een kwartier werd de stand 0-2 uit een counter. Het was opnieuw Heimerikx die scoorde. ASC’62 had welgeteld drie schoten op doel van de tegenstander in het eerste gedeelte, schoten die bekwaam door de keeper werden gepareerd. De thuisploeg speelde te veel in de ‘achteruit’ en vergat het initiatief te nemen. Vlak voor rust ging ook keeper Thom Scherpenkate nog eens in de fout. Een gele kaart en een strafschop volgde. Door de strafschop goed te stoppen maakte hij zijn fout wel weer helemaal goed. Ruststand 0-2. Na de hervatting, een betere wedstrijd aan ASC’62 zijde, en een gelijk opgaande open strijd. De thuisploeg kwam duidelijk tot besef dat spelen zoals in de eerste helft geen punten zal opleveren. Men vocht zich terug in de wedstrijd en er ontstonden een aantal kansen maar ZAC speelde de bal goed rond en de wedstrijd professioneel uit. ASC’62 had ook nog eens de pech dat scheidsrechter Kamphuis uit Hengelo bij een handsbal weigerde de bal op de stip te leggen. Uiteindelijk betaalden de Dalfsenaren de tol voor een te slappe eerste helft. Ook werd spits Matthijs van Gelder, vanwege een blessure, wel node gemist. Maar of dat werkelijk het verschil maakt ? Wie het weet mag het zeggen!. Eindstand 0-2. Zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor de ploeg van Piet de Jong. Op sportpark Gerner wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen Be Quick Z. Deze ploeg speelde tweemaal gelijk en verloor eveneens twee wedstrijden.

Foto’s/tekst: e.j.g.