ASC’62 is er niet in geslaagd om de wedstrijd tegen laagvlieger Klazienaveen in een overwinning om te zetten. Doordat beide teams erg slordig waren in de afwerking bleef het bij 0-0.
Door de vele regen van de voorafgaande dagen werd ook dit keer weer uitgeweken naar het kunstgras. Een wedstrijd zonder doelpunten hoeft niet saai te zijn. Dat was het deze middag ook niet. Een doelpunt hing de hele wedstrijd in de lucht. Het spel van Klazienaveen deed geen recht aan de positie de ze op de ranglijst bekleden. Ze zochten, net als de thuisploeg, steeds de aanval, maar ook bij hun was het euvel iemand in kansrijke positie te zette.
In de eerste helft had de thuisploeg de beste kansen. Een schot van Wouter de Boer belandde op de paal en bij een mooie aanval kwam Matthijs van Gelder één op één te staan met de doelman. De bal werd veel te wild in geschoten en verdween over het doel.
In de tweede helft was het niet anders. Twee hard werkende ploegen waarbij de slordigheden steeds maar weer de overhand hadden. En kwam men een keer in kansrijke positie, dan liet de afwerking weer te wensen over. Ook in de tweede helft hadden de Dalfsenaren de beste kans, maar nu kopte de inkomende Van Gelder, voor open doel, de bal naast. Ook ASC kwam goed weg, toen de gasten in
scoringspositie de bal voorlangs schoten. De wedstrijd eindigde dus, zoals begonnen werd, in een “van Turenhoutje” (0-0).
In de stand zag ASC het Zwolse Be Quick ’28 op doelsaldo passeren. FC Meppel loopt als koploper uit en heeft al 5 punten voorsprong.
Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter DKB uit De Krim op het programma. Aanvang 15:00 uur.

Foto’s: Mirnaklikt