Afgelopen zaterdag maakte het 6e team van ASC ’62 kennis met bewoners en medewerkers van Rosengaerde. De 28 leden van het voetbalteam gaan vrijwilligerswerk doen bij Rosengaerde, in ruil voor fris gewassen tenues.

Om de samenwerking een leuke start te geven, kwam een deel van het elftal zaterdag naar Rosengaerde. Daar kregen ze een rondleiding, een lunch van o.a. Het Oude Station en werden ideeën verder vormgegeven voor het doen van vrijwilligerswerk.

Zo is er al geholpen met het opruimen na een barbecue en staan er heel wat andere activiteiten gepland. Denk aan het bakken van pannenkoeken of patat voor bewoners en cliënten, het bezorgen van maaltijden in de gemeente of het op touw zetten van een leuke activiteit in Rosengaerde. In ruil voor het doen van enkele uren vrijwilligerswerk per lid, zorgt Rosengaerde ervoor dat de tenues van het team na elke wedstrijd gewassen worden. De eigen linnenkamer van het woonzorgcentrum gaat de shirts, broeken en sokken wassen. Een mooi voorbeeld van samenwerking en elkaar versterken!