ASC’62 speelde de eerste competitie wedstrijd uit tegen MSC in Meppel en won met 1-2.

De wedstrijd begon zeer respect vol met een minuut stilte i.v.m. het overlijden de hoofdtrainer van MSC afgelopen week.

Als in blessure tijd de winnende goal wordt binnen kopt kan men spreken van geluk. Maar daar dachten de verschillende supporters toch anders over. Het thuispubliek noemde het zeer fortuinlijk terwijl de meegereisde Dalfser supporters, gezien de gehele wedstrijd, het wel verdiend vonden. De wedstrijd duurt immers negentig minuten en eventuele reserve tijd.
De eerste goede kans was voor de bezoekers. Een schot van Joren Drost spatte op de vuisten van de keeper van de thuisploeg uiteen.
Vlak voor rust was het wel raak, een goede voorzet werd door Drost in de bovenhoek getikt. Ruststand 0-1. Na de hervatting een gelijk opgaande strijd met kleine mogelijkheden aan beide zijde, maar beide keepers wisten het doel schoon te houden.
Tot tien minuten voor tijd Ruben Zielman erg ongelukkig was in het strafschop gebied. Scheidsrechter legde de bal op de stip. Bjorn Leffers schoot de 1-1 onberispelijk binnen.
Beide ploegen hadden zich hoogstwaarschijnlijk neergelegd bij deze punten verdeling, maar ver in blessure tijd kopte Zielman alsnog de winnende voor de Dalfser formatie binnen.
Wat men noemt een enigszins gelukkig start voor de Dalfsenaren. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen ZAC uit Zwolle.