ASC’62 speelde op sportpark Den Uithoek in IJsselmuiden tegen IJVV en verloor met 4-2. Op basis van het vertoonde spel in de tweede helft had ASC’62 een punt verdiend, maar in de slotfase scoorde de thuisploeg tweemaal. De eerste helft was duidelijk in het voordeel van IJVV. Al vroeg in de wedstrijd, in de 7e en 18e minuut, scoorde spits Danny Moorman tweemaal. Dit was tevens de ruststand.

Na de hervatting zocht ASC’62 veelvuldig de aanval en zette de thuisploeg flink onder druk. Na ruim tien minuten wist ASC’62 de aansluitingstreffer te maken. Het sterke spel van ASC’62 in de tweede helft werd beloond met een harde treffer, tien minuten voor tijd, door Chiel Pasman (2-2).

ASC’62 leek op weg om een punt mee naar huis te nemen, maar kwam in de slotfase bedrogen uit. Eerst had het team nog geluk dat scheidsrechter Willems een handsbal van Wouter de Boer niet zag, maar kort daarna, door een counter en enkele onoplettende momenten in de verdediging, maakte Moorman zijn derde doelpunt. Verder dan een vrije trap van Pasman op de lat kwam ASC’62 niet meer. Ver in blessuretijd profiteerde Tim Roeland, op aangeven van Sam Kalter, van de ruimte die hij kreeg en bepaalde de eindstand op 4-2.

Door het verlies van koploper Zuidwolde nam IJVV hiermee de koppositie over. ASC’62 speelt donderdagavond een oefenwedstrijd tegen Turkse Kracht uit Deventer en treft zaterdag 2 november thuis op sportpark Gerner als tegenstander FC Ommen. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.