ASC’62 speelde thuis tegen Zwolsche Boys en won met 3-2. Op voorhand, gezien de historie, altijd een lastige wedstrijd. In het seizoen 2022/23 eindigde het duel in 2-2, terwijl in het seizoen 2023/24 met 3-0 werd verloren. Maar de Dalfsenaren verkeren momenteel in goede vorm en trokken deze keer aan het langste eind.

Aanvallend presteert het team goed, maar verdedigend gaat het niet altijd vlekkeloos. ASC’62 begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam na tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Pim van Gelder. Daarna kabbelde de wedstrijd voort met kleine kansen over en weer. Ruststand: 1-0.

De Boys kwamen echter beter uit de kleedkamer. Eerst wist doelman Thom Scherpenkate nog een bal uit de bovenhoek te redden, maar kort daarna was het toch raak. Een slechte dekking in de verdediging werd koelbloedig afgestraft: Sander Nijmeijer kopte de bal hoog in de bovenhoek, wat de stand op 1-1 bracht.

De thuisploeg bleef op zoek naar de aanval, wat al snel resulteerde in een 2-1 voorsprong. Joren Drost was alert bij slordig uitverdedigen van de Boys en legde de bal panklaar voor Chiel Pasman, die het afrondde (2-1). Met nog twintig minuten op de klok volgde een miraculeus doelpunt van opnieuw Pasman. De keeper liet de bal los, waarna Pasman uit de draai via de onderkant van de lat de 3-1 binnenschoot.

Tien minuten voor tijd maakte ASC’62 opnieuw een verdedigingsfout, waarvan Tim Bemer dankbaar profiteerde (3-2). Daarna werd het nog even spannend voor de thuisploeg, maar de overwinning werd uiteindelijk over de streep getrokken. Eindstand: 3-2.

ASC’62 staat nu op een verdienstelijke tweede plek in de zaterdag 3e klasse Oost, met tien punten uit vier wedstrijden. Zaterdag wacht een nieuwe uitdaging voor de Dalfsenaren, die op bezoek gaan bij YVV. Deze ploeg staat derde met negen punten uit vier wedstrijden. De wedstrijd begint om 15.00 uur.