ASC’62 speelde de tweede competitiewedstrijd thuis tegen ZAC uit Zwolle en won met 3-0.
Na een goede voorbereiding met o.a. driemaal winst in de districtsbeker competitie is de start goed te
noemen. Uit veel dingen blijkt dat de ploeg van trainer Oosterhaar en Zwiggelaar verder is dan vorig
jaar. Er zijn flinke stappen gemaakt. Tegenstander ZAC was de klos van de versterkte degradatie vorig
jaar en daalde af naar de derde klasse. Het werd op sportpark Gerner een zeer aantrekkelijke wedstrijd,
Beide teams klapten er vooral voor de rust vol in. Er waren kansen over en weer. ZAC heeft ook een
goed voetballende ploeg die zeker nog wel de nodige punten gaat pakken. De ploeg van trainer
Holtman staat nu nog op nulpunten. Tot de rust hielden beide keepers het droog. Ruststand 0-0.
ASC’62 kwam als door een wesp gestoken uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten werd er tweemaal
gescoord. In de 53 e minuut stift Bart Mulder op aangeven van Pim van Gelder de bal hoog in het doel
(1-0). Drie minuten erna een goede combinatie tussen Joren Drost en Chiel Pasman waarna Pim van
Gelder het laatste zetje kan geven (2-0). ASC’62 beloonde zich in deze goede tweede helft met
nummer drie. Bram Paarhuis onderschepte de bal op het middenveld en zette Van Gelder aan het
werk, waarna de ingevallen Jesse Bos het karwei afmaakte (3-0). De leiding was deze middag in
handen van de goed leidende scheidsrechter Procee uit Zwolle. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur