Zwolse gast bij schoolvoetbal

Na het 25-jarig jubileum van vorig jaar was het op woensdagmiddag 3 april jl. tijd voor weer een regulier Schoolvoetbaltoernooi of Paasvoetbaltoernooi zoals sommigen onder dit toernooi halsstarrig blijven noemen. Tot aan 1994 werden deze wedstrijden voor basisscholen uit de vier dorpskernen Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld gespeeld onder deze naaalm. Hier aan kwam een eind doordat de organisatie in ander handen over ging.
Dit jaar was er een grote verandering op het gebied van de spelregels.De KNVB heeft de regels voor het schoolvoetbal gewijzigd naar de spelvorm 8 tegen 8 op “halve” velden.

Deze nieuwe opzet viel in goede aarde en zorgde voor veel leuke wedstrijden op Sportpark Gerner. De finales worden op vrijdagavond 12 april gespeeld op sportpark De Potkamp in Hoonhorst. Wie worden de opvolgers van de winnaars van 2018: Heilig Hart Lemelerveld (A-poule jongens) en Heidepark Lemelerveld (A-poule meisjes).

Meer informatie hierover op de site http://www.schoolvoetbal.net/

Het sportpark kreeg ’s middags nog onverwacht bezoek van een wolf, geen echte, maar Zwolfje de mascotte van PEC Zwolle kwam even langs. KInderen gingen met hem op de foto of namen een flyer van hem mee over verschillende leuke acties van PEC Zwolle.

Op deze plek ook een woord van dank aan de vele vrijwilligers die hebben bijgedragen aan een goed verloop van het toernooi op woensdagmiddag.

Foto’s: Paula van Gelder