Voetballen zonder rennen

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren, bijvoorbeeld om Walking Football te gaan spelen.

De signalen die bij SV Dalfsen en ASC’62 werden opgevangen, dat er in Dalfsen behoefte is aan Walking Football, hebben geresulteerd in een overleg met Wim van der Vegt (SV Dalfsen) en André Ekkelenkamp (ASC’62). Hier is besloten om een start te maken met Walking Football in Dalfsen. De aftrap hiervan is op donderdag 11 april om 10:30 uur.

Voetballen verbroedert, verbindt, overstijgt generaties en passioneert jong en oud. Bovenal is een balletje trappen heel gezond: je voelt je fitter en je conditie verbetert. Deelnemers worden actiever, hun leefstijl verbetert en hun gezondheid neemt tot.

Er wordt gespeeld door 7 tegen 7 spelers op een kwartveld en er mag continu worden doorgewisseld. Er zijn geen keepers, geen buitenspel, geen slidings, altijd één voet aan de grond en de bal komt niet boven heuphoogte. Door deze regels blijft de fysieke belasting laag, zodat blessures worden voorkomen. Spelplezier staat voorop, naast het sociale aspect. Walking Football is ook een leuke manier om betrokken te raken bij een vereniging.

Belangstellenden zijn van harte welkom op donderdag 11 april om 10:30 uur. Vragen? Wim van der Vegt via tcsenioren@svdalfsen.nl