Piet de Jong terug als hoofdtrainer

De mededeling van voorzitter Bert Visscher, dat Piet de Jong (35) met ingang van het seizoen 2019/2020 als hoofdtrainer bij ASC’62 wordt aangesteld, werd zaterdagmiddag 19 januari met applaus ontvangen. De in Zwolle woonachtige De Jong was zelf niet aanwezig omdat hij voor zijn werk (sportdocent/teamcoach bij Landstede Zwolle) op wintersport was.

Veel spelers uit het huidige eerste elftal kennen hem nog, niet alleen van zijn fanatieke spel en vele doelpunten maar ook van zijn karrenvrachten aan assists, aldus Arjan Stabij, destijds ook leider van het eerste elftal. Maar liefst 79 wedstrijden speelde hij voor het vlaggenschip van ASC’62 waarbij hij, zoals gezegd, menig doelpunt scoorde. Een fantastische voetballer die ook nog eens goed past bij ASC.

Vanuit Oostenrijk laat Piet weten dat hij het een mooie uitdaging vindt en dat hij een goede klik heeft met de vereniging. De fanatieke spits van weleer, voor wie nog steeds het winnen heel belangrijk is, kan bogen op zijn ervaring als docent en als speler om als beginnend trainer bij ASC’62 te starten.

Zijn ambitie om trainer te worden was er al toen hij in 2012 bij ASC’62 ging spelen. Dit kwam op een lager pitje te staan toen de geboorte van zijn oudste zoon zich aandiende en hij weer in Berkum ging voetballen. In 2015 kwam hij als speler en als assistent-trainer van Marcel Waaijer terug naar Dalfsen. Opnieuw leek het zover te zijn maar nu was het de geboorte van een tweeling die hem hiervan weerhield. Zijn gezin blijft heel belangrijk maar toen dit op zijn pad kwam vond hij dat hij deze kans moest aangrijpen

De Jong begon zijn carrière bij v.v. Berkum, om via de verenigingen WVF en Go Ahead Kampen terug te keren naar zijn thuisvereniging Berkum en daarna in 2012/2013 naar ASC’62 in Dalfsen te gaan. Afwisselend volgden seizoenen in Berkum en Dalfsen maar met ingang van het komende seizoen is ASC’62 weer zijn thuisbasis.

Piet de Jong