Nieuwjaarsreceptie 05-01-2019

Een vast onderdeel van de nieuwjaarsreceptie is het huldigen van de jubilarissen. Dit jaar viel deze eer te beurt aan vier dames en  twaalf heren die respectievelijk 20, 25, 40 en 50 lid waren van ASC’62.

Eva Hulshof, 20 jaar
Fenna Borger, 20 jaar
Gerda Pasman-v.d. Klippe, 20 jaar
Bea Meulenbelt-Van Leussen, 40 jaar
Jasper Broekman, 25 jaar
Stefan Holsappel, 25 jaar
Erwin van Veen, 25 jaar
Jacques Thijsbaert, 25 jaar
Wilco Lindeboom, 40 jaar
Roelof Ekkelenkamp, 40 jaar
Beer Rozendaal, 40 jaar
Roelof Verhaar, 40 jaar
Ard Dwars, 40 jaar
Alex Garssen, 40 jaar
Roland Kamphorst, 50 jaar
Wim van Pijkeren, 50 jaar

Voordat de jubilarissen gehuldigd werden keek voorzitter Bert Visscher terug op het jaar.

Enkele opvallende punten hieruit waren: de meer dan fantastische zomer van 2018.  Geweldig voor de zonliefhebbers maar minder voor de akkerbouw en voetbalvelden. Een complimentje voor de gemeente is op zijn plek, zij hebben de voetbalvelden uitermate goed onderhouden tijdens de droge periode.

LED-Verlichting. Hier zijn we bij ASC mee bezig al is de realisatie is nog niet zo eenvoudig. Een bijkomstigheid is dat de lampen en het onderhoud van de lampen voor rekening van de gemeente zijn en wij het verbruik betalen. LED heeft veel voordelen maar iemand zal de aanschaf moeten betalen.

Onderhoudsplan van de doeltjes. De maandagochtendploeg is erg druk geweest met het in kaart brengen en het revitaliseren van de doeltjes. Als alle gebruikers hier meer bij zouden stilstaan, en op gepaste wijze omgaan met het materiaal en met het opbergen hiervan, scheelt dit veel frustratie bij de maandagochtendploeg.

Medio 2018 is de Fusie Club Dalfsen van start gegaan. De jeugd van ASC ’62 en sv Dalfsen voetbalt nu samen onder deze naam. Gezien de hoeveelheid najaarskampioenen, is de doelstelling van de samenwerking, namelijk iedereen op zijn of haar niveau laten voetballen, zeker gehaald. We moeten er met elkaar echter wel voor waken dat de FC een onderdeel blijft van onze vereniging. De FC heeft geen leden maar de spelers en speelsters zijn en blijven lid van ASC ’62.

De vraag die veel gesteld wordt is of deze samenwerking geen opmaat is tot een fusie van de beide Dalfser voetbalverenigingen. Het meest diplomatieke antwoord is dat daar op dit moment nog geen gesprekken over lopen. Er is nog geen stip aan de horizon gezet. In de loop van dit voorjaar zal de samenwerking geëvalueerd worden en dat zal in de voorjaarsledenvergadering met jullie gedeeld worden. Ook horen wij dan graag van jullie als leden wat jullie ideeën zijn voor de nabije toekomst.