Jeugdopleiding binnen ASC’62


Trainingsprogramma’s
voor seizoen 2017 – 2018

In het seizoen 2016/2017 is er een driedaagse cursus georganiseerd voor alle jeugdtrainers. Veel trainers hebben hier gebruik van gemaakt. De cursus werd gegeven door Mark de Horn van jeugdvoetbalopleiding Nederland. www.jeugdvoetbalopleiding.nl

Na de cursus hebben we veel informatie ontvangen.

Samengevat gaat het om de volgende informatie:

  • Advies over HOE training te geven (trainingsprogramma/algemeen/methodiek
  • Trainingsprogramma/voorbeelden van oefenstof voor pupillen (1e en 2e jaars) en junioren
  • Een trainersmap met voorbeelden van formulieren die je kunt gebruiken voor wedstrijden en trainingen, veel tips over bijvoorbeeld voetbaltechnische dingen maar ook de leeftijdskenmerken van spelers. Elke leeftijd vraag immers een specifieke aanpak. Daar kun je dan met coachen en trainen rekening mee houden.

Al deze informatie en tips kun je vinden op de website van ASC’62 onder de map jeugdopleiding.

Als je vragen hebt kun je deze stellen aan de selectietrainers van elke leeftijdscategorie of aan mij. De contactgegevens zijn bij mij bekend. Ik ben te bereiken via: 06 2629 0900 of via acdspies@hotmail.com

Het zou mooi zijn als je de informatie gebruikt bij je begeleiding en opleiding van onze jeugdspelers. Zie het niet als keurslijf waarnaar gewerkt moet worden maar vooral als informatie die je kan ondersteunen bij je belangrijke werk als trainer of leider bij de club.

Veel succes en nogmaals: heb je vragen, stel ze!

Bert Spies

Hoofd Jeugdopleiding ASC’62

Hieronder vind je de links naar diverse documenten:

TRAININGSPROGRAMMA ALGEMEEN METHODIEK
TRAINERSMAP
TRAININGSPROGRAMMA O9 eerstejaars
TRAININGSPROGRAMMA O9 tweedejaars
TRAININGSPROGRAMMA O11 eerstejaars
TRAININGSPROGRAMMA O11 tweedejaars
TRAININGSPROGRAMMA O13 eerstejaars
TRAININGSPROGRAMMA O13 tweedejaars
TRAININGSPROGRAMMA O15
TRAININGSPROGRAMMA O17
TRAININGSPROGRAMMA O19


Stand van zaken Jeugdselectietrainers ASC’62 seizoen 2017-2018

Met de zomerstop voor de deur is het goed om jullie te informeren over de stand van zaken binnen het technisch kader voor selectieteams in het komend seizoen.

– Jurgen Beuwer gaat de combi JO 19-1 evenals voorgaande 2 seizoenen onder zijn hoede nemen.
– Thomas Valk neemt de combi JO 19-2 voor zijn rekening en voor JO 19-3 wordt nog gezocht naar invulling.
– JO17-1 wordt komend seizoen door Emiel Slot gedaan. Emiel heeft de afgelopen jaren JO13-1 gedaan en neemt nu het stokje over van Richard van Eerbeek die heren 3 gaat trainen.
– MO-17 is nog niet voorzien van een trainer. We zijn zoekende en indien u ons hierbij kunt helpen dan stellen wij dat zeer op prijs.
– Bij JO15-1 heeft Frank Borger na zijn jarenlange inzet voor deze groep het stokje over gedragen aan Silvan Kloppenburg.  Silvan is assistent bij de B junioren geweest en wil nu zijn ambities ontplooien als hoofdtrainer bij JO15 .
– MO15 is nog niet voorzien van een trainer. Ook hiervoor graag jullie suggesties.
– JO13-1 wordt komend seizoen geleid door Rick van Faassen. Als speler van ons vlaggenschip zal hij op zaterdagen beperkt zijn in zijn tijd om te coachen. Hierbij krijgt hij ondersteuning van Stefan Gort.
– MO13 zal getraind worden door Niels van Dam. Niels is inmiddels een bekende binnen het meisjesvoetbal.
– JO11-1 Zal getraind worden door Leon Ruitenberg. Leon is zijn TC3 opleiding aan het afronden en heeft vorig seizoen Be Quick 28 JO13-2 onder zijn hoede gehad.
– JO09-1 Zal evenals voorgaande jaren getraind worden door Arjan Bosch.
– Onze jeugdkeepers zullen wederom in goede handen zijn bij Arjan Rorije.
– Onze jeugdselectietrainers gaan samen met hoofd-jeugdopleiding Bert Spies ook ondersteuning bieden aan de trainers van lagere teams waarbij oefenstof en methodieken aangereikt zullen worden.

 

Jeugdopleiding

Wanneer je aan kinderen vraagt wat het leukste aan voetballen is, zeggen zij: scoren, acties maken, veel aan de bal zijn en samen spelen. Als kinderen plezier in het spel hebben, voetballen ze vaker en worden ze steeds beter. In een optimale omgeving leren voetballen zorgt voor een betere ontwikkeling.

In samenwerking met experts uit binnen- en buitenland, verenigingen, coaches, scheidsrechters, ouders en natuurlijk de kinderen zelf, heeft de KNVB het pupillenvoetbal grondig onder de loep genomen. Hieruit blijkt dat er verbetering mogelijk is. Dat zou de KNVB vanaf de start van seizoen 2017/’18 willen doen. Het idee is dat er nieuwe wedstrijdvormen komen voor de pupillen (Onder 6 t/m Onder 12 jaar).

Binnen onze vereniging houdt Bert Spies (hoofd jeugdopleiding ASC’62) deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wanneer er veranderingen doorgevoerd worden of op andere manier wijzigingen plaatsvinden wordt dit met de betrokkenen gecommuniceerd.

Klik hier voor een presentatie over het nieuwe pupillenvoetbal.

 

Cursus jeugdtrainer

Interne Jeugdtrainerscursus ASC’62

Aan de opleiding van jeugdspelers wordt binnen ASC’62 al veel aandacht besteed. Toch vinden we dat het nog beter kan onder andere door scholing van ons technisch voetbalkader, onze jeugdtrainers.

ASC’62 stelt daarom alle jeugdtrainers of leden die een stap willen maken naar het jeugdtrainerschap in de gelegenheid deel te nemen aan een cursus jeugdtrainer onder begeleiding van Mark de Horn van Jeugdvoetbalopleiding.
Het is een collectieve scholing voor alle jeugdtrainers op ons eigen complex (deelname voor leden is gratis). Hiermee proberen we al onze trainers te ondersteunen in het coachen van en het geven van trainingen aan onze jeugdspelers. Door het volgen van de cursus leren trainers elkaar ook beter kennen. Zo willen we de onderlinge samenhang en uitwisseling van kennis met elkaar bevorderen.  Als technisch jeugdkader zullen we moeten samenwerken om onze jeugdspelers in alle leeftijdscategorieën goed op te leiden.

ASC’62 rekent op veel deelname van de jeugdtrainers! Pak deze kans en geef je op via:

  • De jeugdcoördinator van je eigen team
  • Bert Spies, Hoofd Jeugdopleiding per mail naar acdspies@hotmail.com

Met sportieve groet:

Bert Spies

www.jeugdvoetbalopleiding.nl     https://www.youtube.com/watch?v=oTEz1FJ9O5w&feature=youtu.be

Download hier de cursusinformatie