Indeling vlaggenschip

Afgelopen week heeft de KNVB de indeling bekend gemaakt voor o.a. ASC ’62 heren 1. Voor het elfde seizoen op rij is ons vlaggenschip ingedeeld in de 2e klasse H. Na de handhaving van vorig seizoen heeft deze klasse een metamorfose ondergaan. Vijf ploegen namen afscheid, hetzij via degradatie, hetzij via promotie, één ploeg werd ingedeeld in de 2e klasse G.

Rechtstreekse degradatie was er voor Oranje Nassau en via de nacompetitie delfden De Esch en FC Zutphen het onderspit. Na een zinderende finale in Enschede werd Dos Kampen in een rechtstreeks duel met Sparta Enschede (dat in de halve finale van de nacompetitie zijn meerdere moest erkennen in SVI) kampioen van de 2e klasse H en promoveerde naar de eerste klasse. SVI bekroonde een fantastische tweede seizoenshelft met promotie nadat ze in de eerste ronde van de nacompetitie ASV Dronten haar hielen liet zien, Sparta Enschede na verlenging versloeg en in de finale Lelystad ’67 met lege handen naar huis stuurde. FC Dinxperlo, de fusie tussen DZSV en SV Dinxperlo, is ingedeeld in de 2e klasse G.

Hiertegenover staan zes nieuwe gezichten. Enter Vooruit is na een seizoen eerste klasse terug op het oude nest. Overgevlogen uit de 2e klasse G zijn OWIOS en VSCO ’61. Kampioenen ZAC (3C) en PH Almelo (3D) en nacompetitie promovendus Quick ’20 zijn de andere drie nieuwkomers. PH Almelo gaan twee boeiende wedstrijden worden, daar zwaait Björn Hodes komend seizoen het scepter.

Al met al een prima indeling met veel nieuwe gezichten en dus nieuw elan waar de ploeg van hoofdtrainer Piet de Jong zijn tanden in kan zetten. Om de mannen van De Jong alle wedstrijden in actie te zien, is het door de nieuwe indeling een stuk eenvoudiger gemaakt. Moest er vorig seizoen nog 1203,2 kilometer (heen en terug) gereisd worden, komend seizoen is dat slechts 960,2 kilometer. Dat valt in het niets als je het vergelijkt met de afstand die een doorgewinterde supporter van de Harkemase Boys moet overbruggen om zijn clubje te steunen in alle uitduels, 5742 kilometer. Wat dat betreft geen enkele belemmering dus voor de Dalfsenaar om de ploeg komend seizoen massaal te steunen, thuis en dus ook uit!

 

En passant is ook de bekerindeling gedaan. ASC ’62 bevindt zich in noordelijke sferen.