Goede doelen op Gerner

Geen haveloze of krakkemikkige doelen meer op de voetbalvelden van sportpark Gerner.

Een groot deel van de doelen zijn voorzien van wielen en handvaten, indien nodig zijn de doelnetten gerepareerd, metaalscheuren zijn gelast, gebreken en mankementen zijn hersteld, palen en latten zijn opnieuw geschilderd en als laatste zijn alle 77! doelen voorzien van een letter en een nummer, waaruit het veld en de plek van het doel zijn af te leiden.
Vanaf juni dit jaar heeft de Maandagmorgenploeg van ASC’62 zich hier verdienstelijk voor gemaakt. Zonder iemand te kort te willen doen noemen we Tonnie Ekkelenkamp en Gerrit Jan Nagel. Zij hebben hier met z’n tweeën minimaal 250 uur per man in gestoken. Maar het kunnen ook zomaar meer uren geweest zijn.

Van alle doelen heeft Tonnie het nummer en andere details verwerkt in een digitaal bestand. In dit bestand kan je in één oogopslag zien wie de eigenaar van het doel(net) is, wanneer en wat er is gerepareerd en wanneer het volgende onderhoud moet plaatsvinden.

Aan het begin van het seizoen in september is al deze informatie up-to-date, gedurende het seizoen zal dit bijgehouden moeten worden. Hier wordt nog een werkwijze voor bedacht maar volgens Tonnie en Gerrit Jan is het vooral belangrijk dat er normaal en verantwoord om wordt gegaan met de doelen. In het verleden kwam het voor dat wanneer er een doel van het veld verwijderd moest worden, deze zo over het hek werd gekieperd.

Nu zijn er aan de meeste doelen, wielen en handvaten bevestigd waardoor ze gemakkelijk zijn te transporteren. Met de intrede van de nieuwe voetbalvormen voor pupillen (6×6 en 8×8) moeten er op zaterdag vooral vijf-meter-doelen worden verplaatst om op het gewenste deel van het voetbalveld te kunnen spelen. Tijdens de trainingsavonden wordt er ook veel met doelen heen en weer  geschoven, dit kan nu dus een stuk eenvoudiger.

De grote zeven-meter-doelen, die niet worden verplaatst, zijn net zo goed aan slijtage onderhevig. Neem alleen de doelnetten, als hier een gat in zit, kan de wedstrijd niet beginnen totdat het is gerepareerd. En mocht er een nieuw doelnet nodig zijn: één blik in het systeem van Tonnie en alle benodigde gegevens van het betreffende doel zijn zichtbaar.

Een knap staaltje werk van deze vrijwilligers, samen met de rest van de Maandagmorgenploeg zorgen zij er voor dat er straks in september weer gevoetbald kan worden.

Hulde aan alle mannen van de maandagmorgenploeg!!