Beker voor JO9 1

ASC’62 JO9-1 verovert KNVB Beker na bloedstollende finale

ZEEWOLDE/DALFSEN – ASC’62 J09-1 heeft zaterdag in Zeewolde de KNVB Beker gewonnen. Op sportpark De Horst rekenden de pupillen uit Dalfsen af met Unicum JO9-1. De spannende finale eindigde in 5-4, nadat het bij rust nog 2-2 stond. Casper van Minnen en Tobias Colenbrander scoorden beide twee keer, Sander Harink vond met een fraaie boogbal eveneens het doel.

Het team van leiders Martijn Colenbrander, Marcel Mansier en Arjan Bosch liet in de voorbereiding niets aan het toeval over. Zo zorgde agrarische kinderopvang De Kleine Kornuiten als trouwe sponsor voor een busje om gezamenlijk naar de polder af te reizen. Onderweg genoot het team van de doos met fruit en broodjes, om zo voor de aftrap nog even wat vitamines bij te tanken.

Na een eerste veldinspectie op het sportpark in Zeewolde – de KNVB hield er een heuse bekerfinaledag – en een korte warming-up begonnen de mannen aan de wedstrijd. Als snel scoorde Colenbrander de 1-0, waarna het gejuich uit de kelen van het massaal meegekomen ASC-publiek opsteeg. Justin Schepers zorgde direct daarna met de hem kenmerkende dribbels voor bijzonder veel gevaar, maar nieuwe doelpunten leverde dat niet op. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Unicum echter beter in de wedstrijd. Nadat doelman Mark Mansier enkele katachtige reddingen verrichtte, scoorde het team uit Lelystad voor rust toch twee keer. Uit een snel genomen hoekschop zorgde Colenbrander er niettemin  voor dat er halverwege een 2-2 stand op het scorebord stond.

Na een peptalk in de pauze schoot ASC’62 JO9-1 de tweede helft uit de startblokken. Harink maakte de 3-2 en Van Minnen vergrootte met twee doelpunten de marge naar drie. Ondertussen hield Noahrik Tempelman achterin als keeper de verdediging voor zich gesloten. Daar stond Koen Kulsdom bovendien zijn mannetje door menig bal van de tegenstander af te pakken. Na een aantal spannende minuten – Unicum kwam terug tot 5-4 – blies de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Dolle vreugde bij spelers en technische staf, die niet veel later de enorme beker in ontvangst konden nemen. Nadat het feestje met champagne onder de douche werd voortgezet, ging het team per bus terug naar het eigen sportpark Gerner. Ook nu zorgde De Kleine Kornuiten weer voor een versnapering, het team mag wat maar blij zijn met deze agrarische kinderopvanger als sponsor. In Dalfsen wachtten de spelers tot slot een heldenonthaal. Luid toeterend reed chauffeur Mansier de parkeerplaats op, in het clubgebouw stond Henny de Groot met de bloemen klaar. Een prestatie om trots op te zijn, en een dag om niet te vergeten.